Grupa de cateheză a Parohiei Ortodoxe Dej II, în vizită la primărie

Grupa de cateheză a Parohiei Ortodoxe Dej II, în vizită la primărie

Grupa de cateheză a Parohiei Ortodoxe Dej II, formată din elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 Dej a fost prezentă luni, 14 martie la Primăria Municipiului, unde copiii însoţiţi de profesoara lor de religie, Cristina Şipoş, au fost primiţi de primarul Costan Morar. 1

Grupa de cateheză participă la Concursul Național de Creație ”Biserica și Școala din sufletul meu” lansat de Patriarhia Română, cu proiectul „Școala ne învață iar Biserica ne luminează”, în cadrul căruia copiii şi-au propus să-i ajute pe câţiva dintre colegii lor nevoiaşi cu rechizite şi obiecte de îmbrăcăminte, în speranţa că în felul acesta vor contribui la prevenirea abandonului şcolar la care sunt predispuşi aceştia.

4 Îndrumați de profesoara de religie și de preoții parohiei, Ioan Bolbos și Emil Sabadâş, elevii au conceput un pliant prin care să-şi promoveze proiectul, sensibilizând totodată comunitatea locală la nevoile unor membri ai săi, dar şi la importanţa unei permanente investiţii în educaţie. Nu în ultimul rând, cu speranţa că vor fi sprijiniţi de adulţi.
În acest sens, activitatea de diseminare a proiectului este însoţită şi de o campanie de strângere de fonduri, banii rezultaţi urmând să fie folosiţi în scopul caritabil propus.

3

Impresionaţi de mesajul transmis de grupul de elevi, atât primarul municipiului Dej, cât şi alţi funcţionari ai administraţiei locale au contribuit cu diverse sume de bani la susţinerea proiectului.
Acţiunea de popularizare a proiectului şi campania de strângere de fonduri vor continua şi în perioada următoare, elevii grupului de cateheză urmând să viziteze un număr cât mai mare din instituţiile dejene.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*