Caravană de promovare a învățământului profesional

Caravană de promovare a învățământului profesional

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj desfăşoară, începând din această săptămână, o campanie de promovare a învăţămîntului profesional, prin organizarea unor întâlniri cu elevii şi părinţii din zona rurală a judeţului. Sesiunile de informare sunt asigurate de echipa IŞJ, în parteneriat cu reprezentanţii agenţilor economici.

meserii

„Caravana meseriilor” se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie, în şcolile gimnaziale din mediul rural. Potrivit IŞJ Cluj, caravana de promovare a domeniilor şi calificărilor din învăţământul profesional, prevăzute în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2016-2017, se va deplasa în tot judeţul „pentru a asigura corecta informare a elevilor şi părinţilor cu privire la învăţământul profesional şi domeniile în care se asigură pregătire în anul viitor şcolar”.
Pentru „corecta informare privind domeniile şi calificările”, la aceste întâlniri vor fi prezente şi cadre didactice din unităţile de învăţământ care au în planul de şcolarizare învăţământ profesional.

„Iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean a fost salutată şi de companiile în care se asigură practică pentru domeniile propuse în planul de şcolarizare, unele dintre ele alegând să se alăture caravanei atunci când aceasta se va deplasa în zonele din apropierea sediului firmei” – precizează IŞJ Cluj într-un comunicat de presă.

Prima echipă a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj s-a deplasat marţi, 15 martie, cu caravana de promovare a învăţămîntului profesional, în comunele Floreşti şi Gilău. Reprezentanţii autorităţilor publice locale au fost, de asemenea, invitaţi la întâlnirile organizate în localităţile lor – a anunţat IŞJ Cluj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*