Bravo TIBI UŞERIU! Bravo ROMÂNIA!

Bravo TIBI UŞERIU! Bravo ROMÂNIA!

Cel mai greu maraton din lume, 6633 Ultra, care se desfăşoară dincolo de Cercul Polar a fost câştigat în acest an de un român, pentru prima dată în istoria întrecerii, a anunţat astăzi dimineaţa Mediafax. Tiberiu Uşeriu a trecut linia de start la ora 4.44, după ce a alergat pe gheaţă, la temperaturi care au ajuns până la – 62 de grade.

Din 2007 şi până la ediţia din acest an din cei peste 200 de participanţi doar 19 au reuşit să treacă linia de sosirea. La ediţia 2016 au luat startul 12 concurenţi, trei dintre ei fiind din România: Tiberiu Uşeriu, Vlad Tănase şi Andrei Roşu. Din cei 12, doi au abadonat pe parcurs, ceilalţi reuşind să treacă linia de sosire. Cei trei români care au participat la cel mai greu maraton din lume, „6633 Ultra”, au preluat conducerea cursei încă din prima zi de competiţie, însă, înainte de ultimul checkpoint au fost depăşiţi de un alegător din Singapore.

plecare-cursa

Bistriţeanul de 41 de ani, care a câştigat cea mai grea cursă de alergare din lume şi a dus steagul României la Polul Nord, s-a antrenat întreaga iarnă în Pasul Tihuţa din Munţii Călimani, a alergat la bustul gol, a dormit sub cerul liber în nopţile geroase de iarnă şi a făcut baie la copcă pe ger pentru a rezista la Polul Nord.
tIBI-USERIU-2-680x365

Bravo, Tibi Uşeriu, Dejul te felicită şi nu uită că ai fost alături de copiii noştri, la modestul cross organizat toamna trecută. Eşti modelul de curaj, tenacitate şi altruism de care au nevoie! Îţi mulţumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*