Dejul îşi modernizează bazele de agrement – video

Dejul îşi modernizează bazele de agrement – video

În municipiul Dej se derulează două proiecte importante în domeniul sport și agrement, respectiv: „Modernizarea și extinderea Parcului Balnear Toroc” și „Construirea unui bazin de înot didactic în zona vechiului ştrand”.

bazin de inot  (1) bazin de inot  (2)

În cadrul proiectului de extindere și modernizare a Parcului Balnear Toroc, în valoare de aproximativ 1 milion de euro, iniţiat de primarul Costan Morar în 2015, se vor amenaja: un bazin pentru adulți cu dimensiunea de 32/19,3 m (cu o suprafaţă de 700 mp), un bazin cu apă sărată 18,6/7,5 m (113 mp), un bazin pentru copii cu diametrul de 11 m (96 mp) şi un bazin de descărcare tobogane 19/9 m (165 mp). De asemenea, se va extinde plaja în mod substanţial.

Lucrările de modernizare au demarat deja: se consolidează zona şi se fac excavații pentru construirea bazinelor, urmărindu-se ca în această vară, aproximativ în luna iunie, proiectul să fie finalizat.

DSC_7863 DSC_7866

În ce priveşte zona vechiului ştrand, primarul Costan Morar a precizat: „Am propus construirea unui bazin de înot didactic, fără a folosi bani din bugetul local, pe fonduri nerambursabile, un bazin acoperit, utilizabil indiferent de momentul anului, cu dimensiuni de aproximativ 50/30 metri şi o suprafață de 3000 m2. În acest sens în octombrie 2015, când a existat posibilitatea de finanțare prin Compania Națională de Investiții(C.N.I.), am propus spre aprobare în Consiliul Local un proiect de hotărâre pentru predarea către C.N.I a unui amplasament pe baza sportivă a vechiului ștrand, în vederea construirii bazinului de înot didactic.

bazin de inot  (3)

După aprobarea şi transmiterea hotărârii, s-a realizat actualizarea datelor de carte funciară, reglementarea suprafețelor reale de teren și ulterior, parcelarea acestuia. În această perioadă ne aflăm în etapa premergătoare finanțării investiției, respectiv întocmirea unui Plan de Urbanism Zonal, care va fi supus aprobării Consiliului Local Dej în cel mai scurt timp, pentru ca ulterior Compania Națională de Investiții să finanțeze și să fie demarate din acest an lucrările la bazinul de înot.”

proiect modernizare Toroc „Dejul are potenţial turistic în zona Toroc și am considerat firesc să exploatăm acest potențial prin modernizarea lui inclusiv cu tobogane, astfel încât la Toroc să avem o bază de agrement care poate fi folosită pe tot parcursul anului. Pentru copii, tineri noștri şi dejenii dornici să facă înot, pe lângă bazinul interior de la Toroc, îmi doresc să construim un bazin de înot didactic la vechiul ștrand, pe care să îl poată utiliza indiferent de anotimp toţi dejenii, evident în cursul anului elevii să îţi poată desfăşura orele de sport acolo.

În varianta propusă de mine potenţialul celor două locaţii este valorificat la maxim, în condiţiile în care în zona ştrandului putem accesa fonduri nerambursabile” – a mai spus primarul municipiului Dej.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*