Poliţişti pentru o zi, la Căşeiu!

Poliţişti pentru o zi, la Căşeiu!

Anticipând Ziua Poliţiei Române, sărbătorită pe data de 25 martie, în perioada 18-24 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj desfăşoară o serie de activități educative, atât în mediul urban, cât și în cel rural, în cadrul unităților de învățământ şi în parteneriat cu subunitățile de poliție teritoriale.

9 15

O astfel de activitate s-a desfăşurat vineri, 18 martie, pe terenul de sport al comunei Căşeiu, la care au participat elevii Şcolii Gimnaziale din comună, dar şi din localităţile învecinate. Inclusiv din Dej, au fost prezenţi elevi ai Şcolii Gimnaziale Speciale, însoţiţi de directorul şcolii şi câţiva dascăli.

1 11

La rândul său, IPJ Cluj a venit pregătit cu mașini şi trupe speciale de intervenție (SIAS), cu un laborator mobil de criminalistică, echipamente din dotare, dispozitive de avertizare şi comunicare, precum şi câini antrenaţi special depistarea de explozibil şi pentru prinderea infractorului.

12 7

S-au facut simulari, s-au luat amprente, copiii au fost plimbati cu mașinile, iar poliţiştii specializaţi în analiza şi prevenirea criminalităţii le-au explicat ce înseamnă şi cum se previne delincvenţa juvenilă sau victimizarea minorilor. Nu au fost uitate nici regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora. La final, elevii au primit pliante informative privind prevenirea furturilor, înşelăciunilor, tâlhăriilor şi a altor infracţiuni.

16

O zi plină, în care dezvăluirea „secretelor” unei meserii periculoase şi în acelaşi timp spectaculoasă în ochii copiilor, cu siguranţă că îi va determina pe unii dintre ei să devină poliţişti!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*