Valentin Cuibus

Controale în şcolile cu rezultate slabe la simularea examenului de Bacalaureat

Promovabilitatea la simularea examenului de Bacalaureat, la nivelul judeţului Cluj, este de 46,76% la clasa a XII-a (faţă de 44,73% în 2015), şi de 32.53% la clasa a XI-a (faţă de 34,37% în 2015) – a anunţat, vineri, inspectorul şcolar general Valentin Cuibus. Potrivit acestuia, la mai multe şcoli promovabilitatea este zero, iar în cazul a zece licee tehnologice (dintre care unele, private), promovabilitatea este sub 10%.

Valentin Cuibus
Valentin Cuibus

Şcolile cu cel mai bun procent de promovare sunt: Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă” Cluj-Napoca (97,59%), Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu”, Cluj-Napoca (94,57%), Liceul Teoretic ,,Avram Iancu”, Cluj-Napoca (94,29%), Liceul Teoretic ,,Mihai Viteazu”, Turda (88,60%) şi Liceul Teoretic ,,Gheorghe Șincai”, Cluj-Napoca (78.90%).

La clasa a XII-a nu s-a înregistrat nici o medie de 10, iar la clasa a XI-a există o medie de 10, la Colegiul Naţional ,,Emil Racoviţă”.

Prezenţa elevilor la probele simulării examenului de Bacalaureat  a fost de 90,83% la clasa a XI-a şi de 85,42% la clasa a XII-a. Au fost eliminaţi de la probele de examen, pentru tentativă de fraudă, patru elevi, dintre care trei de clasa a XI-a şi unul de clasa a XII-a.

Inspectorul şcolar general Valentin Cuibus a declarat că, începând de săptămâna viitoare, se vor face controale la fiecare dintre liceele în care s-au obţinut rezultate slabe, fiind verificaţi şi profesorii de la specialităţile la care s-au obţinut aceste rezultate.

Sursa: Ziarul Făclia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*