Program educaţional destinat deţinuţilor

Program educaţional destinat deţinuţilor

Penitenciarul Gherla întreţine relaţii de colaborare şi de parteneriat cu mai multe fundaţii, asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale din ţară, contribuind astfel la lărgirea şi extinderea sferei de activităţi socio-educative desfăşurate cu persoanele private de libertate.gherla

De câțiva ani, Fundaţia „Stânca Veacurilor”, cu sediul la Constanţa, desfăşoară programe de asistenţă socială şi educative pentru persoanele aflate în detenţie în Penitenciarul Gherla şi în alte unităţi similare din întreaga ţară. În ultima perioadă, fundaţia respectivă a iniţiat mai multe acţiuni educaţionale cu deţinuţii, dar şi cu deţinutele din cadrul Secţiei Exterioare Cluj-Napoca.

În intervalul 15 martie – 15 iulie se derulează programul „Femeie – nevoi şi împliniri”, cu persoanele private de libertate de la Secţia Exterioară Cluj-Napoca. Programul cuprinde 12 întâlniri săptămânale, iar componenţa grupului numără 15 deţinute. La sfârșitul programului se va evalua întreaga activitate, persoanele private de libertate manifestând un interes major faţă de tematica aleasă de organizatori.

Fundaţia „Stânca Veacurilor” desfăşoară şi activităţi moral-religioase cu deţinuţii din Penitenciarul Gherla, cu o singură întâlnire săptămânală.

Sursa: Ziarul Făclia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*