Cornel Itu: raport favorabil pentru proiectul TETAPOLIS

Cornel Itu: raport favorabil pentru proiectul TETAPOLIS

„Comisia juridică a Senatului a adoptat marţi, 22 martie 2016, un raport favorabil pentru proiectul TETAPOLIS, pe care l-am iniţiat în toamna anului trecut” – a transmis deputatul social democrat, Cornel Itu, printr-un comunicat de presă.

Parc-Tetarom-1

Este vorba de Proiectul de lege privind transmiterea unui teren din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, cu drept de concesiune în favoarea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR S.A. în domeniul public al judeţului Cluj şi în administrarea Consiliului Judeţean Cluj, prin care urmează să revină viitorului parc științific și tehnologic TETAPOLIS, ca infrastructură de dezvoltare, o suprafață de 86.333 mp. Terenul solicitat se află în vecinătatea Parcului Industrial Tetarom I din municipiul Cluj-Napoca, fapt care va oferi numeroase avantaje viitorului obiectiv de investiții (acces facil la infrastructura de transport și la utilitățile din interiorul parcului industrial TETAROM I, apropierea de locațiile universităților clujene, apropierea de centrul orașului, acces rapid la principalele căi de transport (rutier, aerian, feroviar).

Compania Națională Căi Ferate CFR S.A. – sucursala de Căi Ferate Cluj a emis în luna mai a anului trecut un aviz favorabil pentru transmiterea terenului în administrarea Consiliului Județean Cluj, la rândul său, Consiliul Judeţean a emis o hotărâre prin care este de acord să preia terenul, așadar au fost create condițiile de bază pentru punerea în aplicare a acestui proiect, iar reacţiile comisiilor din Senat, ca primă cameră sesizată, au fost pozitive.

Proiectul TETAPOLIS reprezintă un proiect major, de utilitate și interes public pentru județul Cluj, având în vedere obiectivele sale de a crea condiții pentru dezvoltarea activităților de Cercetare Dezvoltare Inovare prin oferirea unei infrastructuri moderne și prin creșterea colaborării dintre mediul economic și cel universitar.

„Iniţiativa urmează să fie dezbătută în plen, şi mă bucur că acest proiect benefic este susţinut nu doar de către colegii din PSD, ci şi de către alţi parlamentari clujeni. Avantajele pe care parcul TETAPOLIS le va aduce pentru judeţul Cluj sunt evidente şi sper ca startul acestei investiţii să fie dat cât mai curând!” – a completat deputatul Cornel Itu, în încheierea comunicatului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*