„Lumea Piticilor” din Dej, şi-a dat întâlnire cu „Lumea minunată a poveştilor”

„Lumea Piticilor” din Dej, şi-a dat întâlnire cu „Lumea minunată a poveştilor”

gr.3_360x640 Miercuri, 23 martie, La Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Piticilor” din Dej a avut loc deschiderea expoziției cu vânzare cuprinzând lucrările participante la concursul artistico-plastic, cu tema: „Lumea minunată a poveștilor.” Concursul face parte din Proiectul educațional „Educație prin artă în grădiniță” ediția a III-a, şi este cuprins în Calendarul Activităților Extracurriculare Regionale, la poziția 530.

Lucrările participante la concurs au fost jurizate de către o comisie având ca președinte pe d-na profesoară de desen Anca Bogdan. Organizatorii concursului sunt cadrele didactice din grădiniță, iar coordonatorii acestui proiect sunt d-na director Tămaș Mihaela Adriana și d-na Ionac Liliana. La acest concurs au participat preșcolari și cadre didactice din județele: Maramureș, Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Sălaj și Cluj, lucrările copiilor fiind structurate pe trei secțiuni: desen, pictură și colaj.

gr.57_360x640 Proiectul are ca scop stimularea interesului cadrelor didactice pentru utilizarea unor strategii inovatoare în cadrul activităţilor desfăşurate cu copiii, în vederea îmbunătăţirii calităţii educaţiei prin artă. De asemenea, proiectul urmăreşte consolidarea deprinderilor și priceperilor necesare pentru efectuarea unor lucrări de desen, pictură sau colaj şi, nu în ultimul rând, aprofundarea cunoștințelor cu privire la personajele şi mesajele transmise de poveşti.

În ce priveşte obiectivele generale ale proiectului, acestea vizează: cultivarea imaginaţiei şi creativităţii copiilor, a gustului pentru frumos, dar şi obținerea de fonduri în urma vânzării lucrărilor participante la concurs, fonduri ce vor fi utilizate în scop caritabil.

gr._273x640 Având în vedere numărul mare de lucrări înscrise în concurs, calitatea deosebită și creativitatea preșcolarilor, precum și participarea unui număr mare cadre didactice la acest proiect educativ, se poate afirma că acestă activitate și-a atins scopul pentru care a fost proiectată demonstrând, încă o dată, faptul că educatoarele joacă un rol esenţial în formarea copiilor şi determinarea calităţii educaţiei, inclusiv a educaţiei artistice.gr.33_640x480

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*