Premii literare pentru două poete din Dej: Raveca Vlaşin şi Elena Ciura,

Premii literare pentru două poete din Dej: Raveca Vlaşin şi Elena Ciura,

Asociaţia Liga Scriitorilor din România premiază anual cele mai bune cărţi care au văzut lumina tiparului în anul editorial precedent. Pentru actuala ediţie, au fost luate în considerare cărţile sosite pe adresa Ligii pînă la 1 martie 2016, adică 137 de titluri, făcându-se câte trei nominalizări pentru fiecare gen literar, iar la final au fost stabilite titlurile cîştigătoare. Cele 137 de titluri selectate au apărut sub sigla a 41 de edituri din 22 de oraşe din România, iar 5 sunt cărţi apărute în Canada.

Raveca Vlaşin
Raveca Vlaşin
Astfel, juriul format din scriitorii Iulian Patca (preşedinte), Antonia Bodea, Ion Constantinescu, Voichiţa Pălăcean-Vereş şi Gavril Moisă a hotărât premierea celor mai bune cărţi apărute în anul 2015. Spre bucuria noastră, a dejenilor, Raveca Vlaşin a obţinut, pentru volumul „Prin grădina de poveste” (Editura ASTRA – Dej), „Premiul pentru Cartea de Poezie”, alături de Vasile S. Popa (pentru volumul „Cartea sentimentelor”, Ed. Semne, Bucureşti) şi Persida Rugu (pentru volumul „Oglinzi alchimice”, Ed. Casa Cărţii de Ştiinţă, Cluj-Napoca).

Elena Valeria Ciura
Elena Valeria Ciura

Gala decernării premiilor Ligii Scriitorilor din România pe anul editorial 2015, se se va desfăşura joi, 31 martie, la Cercul Militar din Cluj-Napoca, în „Sala Armelor”, cu începere de la ora 17.
Cu acest prilej, Editura Napoca Nova va decerna de asemenea, propriile premii pentru anul editorial 2015 şi, tot spre bucuria noastră, între laureaţi se află poeta Elena Valeria Ciura care a obţinut „Premiul pentru carte pentru copii” cu volumul „Oglinda copilăriei” (Ed. Napoca-Nova).
Felicitări celor două Doamne care, prin talentul lor contribuie la bogăţia spirituală a municipiului Dej.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*