Succes în „d’ale teatrului” pentru trupa dejeană „Vistrian Roman”!

Succes în „d’ale teatrului” pentru trupa dejeană „Vistrian Roman”!

„Sala Şantier” a Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, a găzduit joi, 24 martie, a VI -a ediţie a evenimentului ”D’ale teatrului”.

120 12030

Desfășurată în cadrul proiectului „Joia Artelor”, manifestarea a constituit o sărbătoare în avans la Ziua Mondială a Teatrului, care se celebrează pe întreg mapamondul la data de 27 martie a fiecărui an. Evenimentul – al cărui amfitrion şi coordonator de proiect este actorul Petre Băcioiu – s-a bucurat de participarea cursanţilor clasei de actorie ai secţiei externe Dej, respectiv, Trupa „Vistrian Roman” a Centrului Cultural „Arta” Dej, Trupei de teatru „PAVLOV 25” a Şcolii de Arte Cluj (ambele îndrumate de actorul Petre Băcioiu) şi a Trupei de teatru „MANIU 25” a Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca, coordonată de profesor Laura Corpodean.

1 12 

Spectacolul prezentat publicului clujean a cuprins următoarele piese: „Cartea junglei”, adaptare scenică de Petre Băcioiu, pe un text scris de R. Kipling, “Coana Chiriţa”, adaptare de Petre Băcioiu, după piesa omonimă a lui Vasile Alecsandri, “Caragiale…redivivus”, adaptare de Petre Băcioiu, după piesele lui I.L.Caragiale, “Te iubesc, iartă-mă!”, de Zinaida Mahu, “Polly, fetiţa din Soho”, după Bertold Brecht (coordonator profesor Laura Corpodean) şi “Lacuna”, de Eugen Ionescu, coordonator profesor Laura Corpodean.

7 13

“Teatrul este o lume ficţională, pe care încercăm să o conturăm prin mijloace actoriceşti, în interpretarea unor artişti ocazionali, care urmează cursuri de actorie în virtutea unei chemări lăuntrice. Prin acţiunea noastră din 24 martie am încercat să aducem un omagiu Măriei Sale Teatrului, cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului”, ne-a declarat coordonatorul proiectului, actorul Petre Băcioiu, expert al clasei de teatru la Şcoala Populară de Arte Cluj. Un omagiu, care a fost răsplătit cu aplauzele unui public iubitor de spectacole de calitate.

14 5

Felicitări Trupei „Vistrian Roman” , juniorilor – Alisia Moldovan, Larisa Grad, Deona Roman, David Miheştean şi Cătălin Frenţ – care au încântat publicul cu piesa „Cartea junglei” şi „senioarelor” care au interpretat „Coana Chiriţa”: Mariana Reman, Anca Valaşutean şi Lorena Centea. Aşteptăm cu nerăbdare să-i vedem pe toţi, pe noua scenă a Centrului Cultural „Arta”!

M.V.

Foto: Fabrica de Cultură

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*