Unul dintre cele mai importante concursuri de programare, inițiat de NASA, va fi organizat la Cluj

Unul dintre cele mai importante concursuri de programare, inițiat de NASA, va fi organizat la Cluj

Hackathon-ul NASA Space Apps Challenge, una dintre cele mai mari competiții de programare, este organizat în premieră în România, la Cluj-Napoca, de către Centrul de Antreprenoriat şi Inovație Startup Transilvania, pe 23-24 aprilie 2016. Startul înscrierilor s-a dat pe 23 martie. Competiția este parte a NASA Open Innovation Program și reprezintă Incubatorul de inovare al Agenției Aerospațiale Americane.

nasa

International Space Apps Challenge a fost lansat în 2012. „În fiecare an, mii de participanți din diverse domenii (programatori, oameni de știință, profesori, tehnologi, artiști, designeri, ingineri, storytellers, studenți și antreprenori), indiferent de nivelul de experienţă, colaborează pentru a dezvolta soluții inovative, open-source, la probleme cu impact global, legate atât de explorarea spatială cât şi de nevoile sociale planetare, folosind seturi de date puse la dispoziția publicului de carte NASA”, arată organizatorii concursului ce se va desfășura la Cluj.

Soluțiile rezultate variază de la aplicații mobile la jocuri, hardware şi multe altele (printre cele demne de menționat numărându-se Sky Watch, NYSpaceTag  sau Cosmix).

Ediția din 2015 a ajuns la aproape 14.000 de participanți din 62 de ţări şi 133 de orașe din întreaga lume. La evenimentul din anul acesta s-au înscris 193 de orașe din 72 de ţări.
Temele competiției din 2016 sunt Terra, Aeronautica, Tehnologia, Stația Spatială Internațională, Călătorie spre Marte, De la Sistemul Solar la infinit, fiecare cu setul propriu de probleme (challenges), în total 25 de probe cu grade diferite de dificultate din care echipele de proiect pot alege.

Pe 15 aprilie va avea loc evenimentul Data Bootcamp, al cărui scop este de a-i familiariza pe participanți cu noțiunea de hackathon, cu seturile de date şi unelte NASA, cu conceptele şi abilitățile de problem solving dar şi de a le oferi posibilitatea să interacționeze şi să se cunoască mai bine.

După hackathon (cu o durata 48 de ore, 23-24 aprilie), juriile locale vor desemna maxim două proiecte ce vor fi trimise mai departe spre evaluare juriului internațional.
Învingătorii (câștigători ai cinci proiecte şi ai premiului People’s Choice Award) vor fi invitați în SUA, la o lansare NASA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*