ÎPS Andrei, va primi titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj

ÎPS Andrei, va primi titlul de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj

Vineri, 25 martie, de praznicul Bunei Vestiri, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, au fost sărbătoriţi zece ani de la reîntemeierea Mitropoliei Clujului.

18 17-1

Zeci de clujeni au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de mitropolitul Andrei, alături de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, din care au făcut parte: ÎPS Pavlos, Mitropolit de Drama și exarh al Macedoniei, ÎPS Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Iosif, Arhiepiscopul Parisului și Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale, ÎPS Arhiepiscop Ciprian al Buzăului și Vrancei, PS Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, PS Petroniu, Episcopul Sălajului, PS Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei și PS Iustin Sigheteanul, Arhiereul-vicar al Maramureşului şi Sătmarului.

La slujbă au participat de asemenea, PS Vasile Someşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, PS Florentin Chrihălmeanu, Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, precum și oficialități județene, personalități din lumea culturală şi academică și reprezentanți ai autorităților civile şi militare.

16 Diploma-mitropolie

Secretarul de stat pentru Culte, Victor Opaschi a primit la finalul Liturghiei din partea ÎPS Părinte Andrei, crucea arhiepiscopală, cea mai mare distincție a Eparhiei pentru mireni. La rândul său, Mitropolitul Clujului a primit din partea prefectului judeţului Cluj, Gheorghe Vușcan, cea mai înaltă distincţie a Instituţiei Prefectului, „Onoare pentru Cluj”. ÎPS Andrei a mai primit în dar din partea PS Iustin Sigheteanul și a PS Petroniu, o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul, Maica Domnului fiind protectoarea nu doar a Catedralei Mitropolitane, ci și a Eparhiei.

Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mînzat, a anunţat, public, că va iniţia un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Judeţului Cluj – „Clujean de Onoare” Înaltpreasfinţiei Sale Andrei, mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Proiectul urmează să fie supus aprobării plenului în următoarea şedinţă a forului administrativ judeţean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*