Noile pachete de servicii medicale, amânate!

Noile pachete de servicii medicale, amânate!

Guvernul a decis amânarea până la 1 iulie 2016 a aplicării Hotărârii pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a contractului-cadru, astfel până la data de 30 iunie sistemul va funcţiona în baza contractelor adiţionale.medicina_de_familie

În acest sens, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că a dispus caselor judeţene de asigurări încheierea actelor adiţionale precum şi procedurile necesare derulării contractelor de furnizare de servicii medicale, de medicamente şi dispozitive medicale pentru trimestrul II 2016.

Medicii de familie s-au arătat nemulţumiţi de semnarea noului contract-cadru, pe motiv că acesta nu reflectă o finanţare optimă pentru asistenţa medicală primară.
“S-a obţinut doar amânarea însă contractul-cadru propus pentru 1 iulie este aproape identic cu cel anterior. Anul trecut, asistenţa medicală primară a primit 6,2% din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, iar în 2016, conform noului contract-cadru, aceasta va fi sub 6% ” – a declarat pentru Mediafax, Sandra Alexiu, preşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*