Nu vrei „prevenţie”? Eşti bun de plată!

Nu vrei „prevenţie”? Eşti bun de plată!

Astăzi, 6 aprilie, plenul Camerei Deputaților a adoptat tacit şi în forma ei iniţială, propunerea legislativă privind activitatea de prevenţie în sănătate.contributiesanatate

Data la care s-a împlinit termenul constituțional pentru dezbatere și vot final a fost 1 aprilie, astfel, propunerea legislativă se consideră adoptată, în conformitate cu prevederile art.75 alin.(2) din Constituție și ale art.113 din Regulamentul Camerei Deputaților.

Președintele Comisiei pentru sănătate, Florin Buicu, a transmis că legea trece tacit în forma depusă, deși raportul Comisiei pentru sănătate a fost de respingere. „Proiectul depus a născut în societatea civilă un mare grad de nemulțumire. Modificările la acest proiect vor fi depuse la Senat, legea căpătând din caracter organic un caracter ordinar”, a explicat Buicu.

În forma inițială, proiectul de lege privind activitatea de prevenție în sănătate prevede că românii care refuză să participe la programele de prevenție pot fi obligați să suporte, parțial sau total, costurile tratamentelor bolilor.

Prevenția se desfășoară în baza unei politici și a unei strategii pe termen mediu și lung, materializate sub forma unui program național de prevenție multianual, care are subprograme anuale. Politica, strategia și programul se aprobă de Guvern, la propunerea Agenției Naționale de Prevenție în Sănătate, o entitate care se înființează prin această lege și care urmează să se ocupe de acest domeniu, sub conducerea Ministerului Sănătății.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*