”Vreau să înving boala!” Andrei, un băiețel din Dej, are nevoie de ajutorul nostru.

”Vreau să înving boala!” Andrei, un băiețel din Dej, are nevoie de ajutorul nostru.

DSCN9737”Vreau să înving boala, vreau să mă bucur de o viață normală, să nu mai îmi fie frică să alerg din cauza căderilor şi a crizelor!” Este strigatul lui Andrei, un băiețel de patru ani și jumătate, care suferă de o formă rară de epilepsie.

Dar strigătul mamei, care ca medic a fost nevoită să pună cel mai crunt diagnostic din viața ei. ”Când avea Andrei trei luni am observat niște gesturi la mânuțele lui și la ochișori și mi-am dat seama că se întâmplă ceva grav cu el. Ironia vieții a făcut că atunci când eram studentă, într-un spital, am văzut un băiețel care suferea de aceeași boală ca și Andrei. M-a impresionat foarte tare acel copil, iar când am plecat de acolo am spus că este singurul loc unde nu imi doresc să mă mai întorc. Și nu peste mult timp copilul meu a fost diagnosticat cu aceași boală ca a băiețelului din acel spital”, ne-a spus Ramona Fagea, mama lui Andrei.

”Deși nu știu să scriu, și vorbesc destul de puțin, mama este cea care va scrie pe scurt povestea mea.

Sunt singurul copil din familia noastră, care am adus multă bucurie când m-am născut. Din păcate, fericirea părinților mei nu a durat foarte mult, deoarece la vârsta de trei luni și jumătate, în ianuarie 2012, am fost internat la Clinica Neurologie Pediatrică Cluj. Aici am fost diagnosticat cu epilesie și neurofibromatoză. Cu ajutorul medicilor și al familiei am reușit să înving primele crize de epilepsie. Am rămas sub tratament, au urmat multe ore dekinetoterapie și internări în spital pentru recuperare.

Am sperat pentru o perioadă de timp, că eu și crizele de epilepsie nu ne vom mai întâlni niciodată. Dar această boală are cursul ei pe care nici medicii și nici părinții mei nu au putut să îl prevadă.

În octombrie 2014 au reapărut crizele de epilepsie. Au început din nou internări în spital, la Clinica Neurologie Pediatrică din Cluj și Spitalul Alexandru Obregia din DSCN7690București. Investigații și foarte multe tratamente, schimbate periodic la indicația medicilor, în speranța că vom reuși să învingem din nou epilepsia.

Din acel octombrie 2014, crizele de epilepsie sunt cu mine în fiecare zi și pe măsura ce trece timpul ele sunt tot mai puternice și eu devin tot mai slab în fața lor.

Când părinții mei au văzut că nu aflăm nici un răspuns și nici o metodă de a învinge boala în România, în august 2015 am plecat la Paris la Spitalul-Fondation Ophtalmologique Adolphe de Rothschild. Au urmat alte investigații medicale, iar în ianuarie 2016 m-am întors la acest spital unde am efectuat o video electroencefalogramă.

Medicii de aici au decis că modul în care voi putea învinge boala, să mă bucur de o viață normală, să nu mai îmi fie frică să alerg din cauza căderilor și a crizelor, este o intervenție chirurgicală pe creier. Operația este programată pentru luna mai 2016 la Spitalul FondationOphtalmologiqueRothschild Paris.

Din păcate, familia mea nu poate să susțină financiar toate costurile acestei intervenții chirurgicale și am nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare.

DSCN7385Va mulțumesc ca mi-ați citit povestea și sper că mă puteți ajuta!

Semnează un băiețel care vrea să învingă epilepsia! Andrei Fagea”.

Intervenția chirurgicală care îi poate salva viața lui Andrei costă 42.000 de euro.

Pentru a veni în sprijinul familiei Fagea, Protopopiatul Ortodox Dej și Asociația Filantropia Ortodoxă Dej, alături de Asociația „Marsala Life”, organizează luni, 11 aprilie, la Sala Sporturilor din Dej, de la ora 18.00, un concert de pricesne.

Pentru Andrei vor cânta artiștii Cornelia Goția, Marius Ciprian Pop și Cristian Pomohaci. Prețul unui bilet este de 20 de lei.

Familia Fagea mai poate fi sprijinită prin donații în conturile:

RO79BTRLRONCRT0097639502  – LEI

RO56BTRLEURCRT0097639501 pentru EURO.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*