Intervențiile ISU Cluj, în zonele afectate de inundații

Intervențiile ISU Cluj, în zonele afectate de inundații

Potrivit unui comunicat ISU Cluj, remis presei, peste 70 de pompieri cu 23 de mijloace tehnice specifice au intervenit în ultimele ore pentru înlăturarea efectelor inundațiilor în zonele afectate din județul Cluj.

129615 1298

Echipele de intervenție ale ISU Cluj au intervenit pentru salvarea a 11 persoane din calea viiturilor, limitarea și înlăturarea efectelor produse de fenomenele meteo periculoase ce s-au manifestat în municipiul Dej și localitățile Jichișu de Jos, Codor, Tărpiu, Rugășești și Coplean.

În ultimele ore, salvatorii au intervenit pentru scoaterea apei din peste 40 de subsoluri, fântâni și gospodării inundate. Acțiunile de intervenție au necesitat angrenarea forțelor și mijloacelor din Detațementele de Pompieri Dej, Cluj-Napoca, Turda și Secția de Pompieri Colina.

1300 1296

La nivelul județului nu există persoane evacuate din locuințe, persoanele salvate au putut să se întorcă la locuințele lor după retragerea viiturilor.
În continuare echipele de intervenție acționează alături de autoritățile locale și membri ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență pentru evacuarea apei din subsolurile, fântânile și gospodăriile afectate, precum și monitorizarea și evaluarea situațiilor produse.

13000 12985

Evoluţia fenomenele meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional județean al ISU Cluj.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE – ISU CLUJ

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*