Proiect: Educație financiară pentru preșcolari

Proiect: Educație financiară pentru preșcolari

Copiii din România vor învăța cum să își gestioneze banii încă de la vârsta de patru ani. 23.000 de copii de grădiniţă din şapte judeţe au fost incluşi într-un proiect-pilot care îi va ajuta să îşi dezvolte cunoştinţele despre troc, puşculiţă sau valoarea materială a lucrurilor, totul cu ajutorul unui nou manual însoţit de un CD cu jocuri.

unnamed

În această săptămână, Banca Comercială Română (BCR), Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), Ministerul Educației și Infomedia România au lansat programul „De la Joc la Educație Financiară”, prin intermediul căruia 23.000 de preșcolari din șapte județe (București, Sibiu, Dolj, Constanța, Cluj, Timiș, Iași) vor primi gratuit suportul de curs (manuale și software), iar 7000 de educatori vor fi formați pentru a susține lecții de educație financiară în grădinițe.

Programul „De la Joc la Educație Financiară” se va derula în 2016, începând cu luna aprilie și va consta în desfășurarea unor activități de formare și informare a copiilor, a cadrelor didactice și părinților, cu privire la noțiuni elementare de educație financiară, în vederea sprijinirii dezvoltării personale și, implicit, a dezvoltării comunitare.

Inițiatorii susțin că principala sursă de educaţie financiară a tinerilor din România rămâne familia, într-o proporţie de 95%, în timp ce şcoala deţine un procent de 9%, iar băncile, doar 5%. Programul „De la Joc la Educație Financiară” urmărește să le ofere copiilor șansa de a avea acces la educație financiară cât mai devreme și chiar să crească nivelul de învățare alături de părinți sau familie.

„România se află pe locul 124 din 143 punct de vedere al educaţiei financiare, ceea ce înseamnă că doar 21% dintre români au o educaţie financiară, doar 15% economisesc”, a explicat directorul unei bănci.

Dacă rezultatele vor fi cele scontate, de anul viitor, programul de educaţie financiară în grădiniţe ar putea fi implementat la nivel naţional.

sursa: bcr.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*