Ajutor mărit pentru persoanele singure până în 26 de ani, care provin din sistemul de protecţie socială

Ajutor mărit pentru persoanele singure până în 26 de ani, care provin din sistemul de protecţie socială

Potrivit unui proiect de lege care a fost adoptat luni de Senat, persoanele singure până în 26 de ani care provin din sistemul de protecţie socială vor avea ajutor social cu o majorare de 100%, iar dacă nu au locuinţă, majorarea va fi de 200%. Senatul a fost prima cameră sesizată în acest caz, iar Camera Deputaţilor este for decizional.ajutor

„În cazul în care persoanele singure provin din sistemul de protecţie specială reglementat de Legea nr. 272 din 21 iunie 2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, republicată, acestea beneficiază, până la împlinirea vârstei de 26 de ani, de o majorare de 100% a cuantumului ajutorului social. În cazul în care aceste persoane sunt fără domiciliu sau reşedinţă, majorarea cuantumului ajutorului social este de 200%”, potrivit proiectului de lege.

Iniţiatorul propunerii legislative, a precizat în expunerea de motive că pentru beneficiarii acestei legi cuantumul prognozat al sumei lunare de bani pe care ar încasa-o ar fi circa de 280 sau 420 de lei faţă de 142 de lei în prezent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*