Posibile scutiri de impozit pentru firmele care angajează femei cu copii sub 7 ani

Posibile scutiri de impozit pentru firmele care angajează femei cu copii sub 7 ani

Companiile private care angajează în regim part-time cel puțin trei femei cu copii în vârstă de până la 7 ani, astfel încât acestea să se poată ocupa în paralel de creșterea copilului și de viața profesională, ar putea beneficia de scutire la plata impozitului pe profit în cuantum de până la 30.000 de euro, potrivit unei propuneri legislative depuse la Senat.mame

Propunerea legislativă privind modificarea și completarea art. 15 din Legea nr. 227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal, a fost înregistrată pentru dezbatere la Senat săptămâna trecută.

Potrivit inițiatorului, deputatul PSD Andrei Valentin Sava, odată cu Strategiei Lisabona din 2005, promovarea femeilor pe piața muncii a devenit o prioritate importantă la nivelul politicilor UE. Conform raportului Comisiei Europene, decalajul dintre rata de ocupare a femeilor și rata de ocupare a bărbaților în România s-a adâncit în ultimii ani. Datele agregate arată că pentru femeile cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani, rata de ocupare este de doar 56,2% în comparație cu 71,6% cât este cea a bărbaților din aceeași categorie de vârstă.

Parlamentarul propune astfel stimularea mediului privat pentru angajarea în regim part-time a femeilor cu copii în vârstă de până la 7 ani. Astfel, firmele private care angajează în regim part-time minimum 3 femei cu copii în vârstă de până la 7 ani, la cererea scrisă a persoanelor, vor beneficia de scutire de la plata impozitului pe profit, prin scăderea din profitul impozabil a unui cuantum de 0,5% pentru fiecare angajat de acest tip, în limita a 25% din profitul impozabil al firmei respective și a unei sume totale maxime de 30.000 de euro.

www.gov.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*