Concurs SSM şi PSI, la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Dej

Concurs SSM şi PSI, la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” Dej

În cadrul activităţilor derulate în „Săptămâna şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun”, la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Dej s-a desfăşurat cea de a III –a ediţie a concursului pe teme de Securitate şi Sănătate în Muncă si PSI „Cine ştie, câştigă!”. 1305
Organizat de catedra tehnică a şcolii, respectiv, profesorii-ingineri şi maiştrii din domeniile mecanic şi construcţii, concursul face parte din proiectul educativ: „Prevenirea riscurilor începe prin informare”, care are ca obiective: lărgirea orizontului de cunoaştere a SSM şi PSI în rândul elevilor, prin conştientizarea acestora asupra importanţei respectării normelor de securitate în muncă şi în PSI, concomitent cu riscurile şi efectele cauzate de nerespectarea normelor de protecţie. Dezvoltarea gândirii logice şi a deprinderilor practice în cunoaşterea şi folosirea echipamentelor de protecţie, precum şi în acordarea primului ajutor în caz de accidente, constituie de asemenea obiective urmărite în cadrul proiectului.

4 3
1306

Având ca moto: „O viaţă nu valorează nimic; Nimic nu valorează cât o viaţă”, concursul propriu zis – la care au participat elevii claselor a IX şi a X –a, profil tehnic – a constat în probe individuale şi comune (tip grilă), inclusiv „extragerea” greşelilor existente într-un film de animaţie tematic, vizionat de elevi.

1 8

Activitatea a mai cuprins şi o expoziţie de echipamente de protecţie, obiectele prezentate fiind şi material de concurs, pe care participanţii trebuiau să le cunoască şi să le descrie. premiere

Concursul desfăşurat marţi, 19 aprilie, s-a încheiat cu premierea câştigătorilor, urmată de vizitarea instituţiei de către elevii a două clase a VIII –a de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, care au asistat la o parte din activităţile proiectului.

511

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*