Master chef de Chiuieşti

Master chef de Chiuieşti

Arta culinară s-a exersat din cele mai vechi timpuri în fiecare colibă, casă sau palat, deoarece, aşa cum spune un vechi proverb, „omul mai întâi mănâncă şi apoi filozofează”.

8 9

Procesul de preparare a hranei s-a perfecţionat continuu, odată cu priceperea în arta culinară. Pe de altă parte, „Nu e meşteşug a găti mâncare, ci e meşteşug a potrivi din sare „, spune o zicere străveche şi, nu întâmplător, unul din basmele literaturii române este „Sarea în bucate”.

3 6

În cadrul săptămânii „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!” marţi, 19 aprilie, la Şcoala Gimnazială Chiuieşti a avut loc un concurs de gătit pe echipe.
Elevii din clasele a V-a şi a VI-a, îndrumaţi de doamnele profesoare Livia Zaharie,Alina Daniela Oltean, Elena Tarţa şi Adina Crina Suărăşan au lucrat în echipe de câte patru elevi. Fiecare echipă a pregătit câte o reţetă şi a realizat câte un poster în care a fost descris preparatul. 5

Sub îndrumarea doamnelor profesoare, copiii au dat dovadă de pricepere şi multă cunoaştere în practicarea cu succes a gătitului, iar echipa câştigătoare s-a ales desigur, cu titulatura de „Master chef de Chiuieşti”!

Felicitări elevilor şi profesoarelor care i-au îndrumat!

Prof. Giurgiu Radu-Florin,
coordonator de proiecte şi programe educative la Şcoala Gimnazială Chiuieşti, judeţul Cluj

1 1.b.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*