Târg caritabil, organizat de Fundaţia „Elpis”

Târg caritabil, organizat de Fundaţia „Elpis”

În cadrul proiectului „Inimi pentru comunitate”, Fundaţia Elpis, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr.1 a organizat o campanie de strângere de fonduri sub forma unui târg caritabil desfăşurat, astăzi, în Parcul Mic al municipiului.

130233 3

Proiectul „Inimi pentru comunitate” se află la al treilea an de derulare, în toată această perioada fiind ajutaţi 20 de elevi din municipiul Dej. Ajutorul oferit a constat în donarea de rechizite şi produse alimentare, iar fondurile necesare susţinerii proiectului au fost adunate prin organizarea de târguri caritabile.

13077182 1308409

Anul acesta, proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Nr. 1, Primăria Dej şi câţiva sponsori inimoşi, pornind de la ideea că pentru realizarea unui proiect de acest tip, e nevoie de implicarea a cel puţin trei entităţi: societatea civilă (reprezentată de familie), autoritatea locală (primăria) şi şcoala, aceasta din urmă având un rol determinant în educarea viitorilor cetăţeni responsabili.

În acest sens, în luna martie, Fundaţia Elpis a avut o întâlnire cu conducerea şcolii – director Stela Ochian şi director adjunct Tarkany Margit, la care a participat şi primarul Costan Morar. Din partea fundaţiei au fost prezenţi preşedintele Vasile Pop, coordonatorul de proiect, Ovidiu Onea şi asistentul social, Gabriela Şamşudean.

13023

În urma discuţiilor avute şi pe baza unor anchete sociale, din cele 25 de propuneri venite din partea şcolii, s-a ales un grup ţintă de 10 copii. Este vorba de copii care îşi doresc să iasă din situaţia de marginalizaţi în care se află, dar le lipsesc resursele necesare. La fel ca în proiectele anterioare de acest gen, Fundaţia Elpis şi-a propus şi de această dată să adune fondurile pentru susţinerea acestor copii în şcoală, prin organizarea în data de 22 aprilie, a celei de-a V-a ediţii a târgului caritabil, iar în toamnă, al unui al VI -lea târg.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*