Concert de pricesne la Biserica „Sfânta Treime” – Video

Concert de pricesne la Biserica „Sfânta Treime” – Video

Duminica Floriilor este sărbătoarea ce marchează intrarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi cu ramuri de finic. Duminica Floriilor este una dintre cele mai importante sărbători din an, reprezentând singura dată când Mântuitorul a acceptat sa fie aclamat ca un împărat. Nu în ultimul rând, ziua de Florii reprezintă şi ultima săptămână a Postului Paştilor sau Săptămâna Patimilor, timp în care creştinii fac pregătiri pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

deschidere

Cu acest prilejul Protopopiatul Ortodox Dej, în colaborare cu Primăria Municipiului Dej, a organizat duminică, 24 aprilie, un „Concert de pricesne” la Biserica Parohiei Ortodoxe III „Sfânta Treime”, din cartierul Dealul Florilor.

1.001

După Cuvântul duhovnicesc rostit de părintele Ioan Buftea, cu referire la semnificaţia Floriilor, programul concertului a fost susţinut de Corala „Armonia” a Centrului Cultural „Arta” (dirijor Doina Sima Minea) şi soliştii: Anca Suciu, Zina Doboş, Cristina Beldean Moşuţan, Mădălina Mârza, Dorina Grad, Alina Zanc, Ioana Breda Morar, Ioan Dordoi şi Felix Gălan. A recitat, Mariana Reman. 4

De asemenea, la sfârşitul concertului, au fost premiate grupele de catezeză din Protopopiatul Dej, participante la Concursul Naţional de creaţie –“Biserica şi şcoala din sufletul meu” – faza locală.

3(1)

O după-amiază a bucuriei şi a comuniunii prin muzică şi credinţă, împărtăşită de toţi cei prezenţi în frumoasa biserică de pe Dealul Florilor, unde vocile Coralei „Armonia” şi ale soliştilor s-au înălţat în toată splendoarea lor, întru slava Domnului.

5.001

Foto & Video> Cornel Pop/ StudiouDej

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*