Şcoala „Avram Iancu”, locul III la faza naţională a Concursului „Made for Europe”

Şcoala „Avram Iancu”, locul III la faza naţională a Concursului „Made for Europe”

Săptămâna trecută, la Liceul Teoretic German «Johann Ettinger» din Satu Mare s-a desfăşurat faza naţională a Concursului “Made for Europe”, organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare. Concursul a avut ca scop valorizarea şi promovarea experienţelor pozitive în derularea proiectelor finanţate prin programe europene, stimulând creativitatea, inovaţia şi spiritul de competiţie a elevilor. La actuala ediţie, a X – a, au participat peste 100 de elevi, din toată ţara, care au prezentat produsele finale ale proiectelor europene derulate de şcolile din care proveneau.

paula 2În cadrul concursului, eleva Paula Moţ, din clasa a VI-a B, de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Dej a prezentat viziunea şi rezultatele proiectului-pilot de utilizare a tabletelor în clasă şi “Ghidul metodic de integrare a aplicaţiilor digitale în scenariul didactic”, respectiv, produsul final al proiectului „Developing International Dimension and Digital Learning”, finanţat printr-un program european. În urma rezultului obţinut la concursul „Made for Europe” eleva Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” este beneficiara unei burse de performanţă pe toată durata anul şcolar viitor.

În fapt, locul al III-lea, obţinut de eleva din Dej, încununează munca în echipă desfăşurată alături de colegii ei, Oana Repede şi Codorean Luca, în strânsă colaborare cu profesorii din echipa de proiect. De altfel, delegaţia judeţului Cluj a fost la înălţime, obţinând două premii I şi două premii III. Paula - stand

În plus, proiectul şcolii dejene a fost apreciat la nivel naţional, fiind una dintre cele patru instituţii din domeniul preuniversitar selectată ca „exemplu de bună practică” datorită impactului pozitiv în comunitate şi a rezultatelor obţinute prin activităţile derulate în cadrul conferinţei de valorizare „Învaţă şi dă mai departe – Comunitate E+”. Conferinţa a fost organizată de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale ANPCDEFP şi s-a desfăşurat anul trecut în luna noiembrie la Bucureşti, cu participarea reprezentanţilor Ministerului Educaţiei Naţionale, ARACIP, Preşedinţiei şi Comisiei Europene, precum şi a altor organizaţii şi instituţii implicate în domeniul educaţiei: inspectorate şcolare judeţene, şcoli, universităţi, organizaţii non-guvernamentale, Consilii Judeţene, formatori şi alte tipuri de instituţii publice.

suport ghid

M.V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*