Ciorbă de miel, din bucătăria Sandei Marin

Ciorbă de miel, din bucătăria Sandei Marin

„O femeie extrem de meticuloasă, care ducea la bun sfârşit orice făcea, fie că era vorba de nişte gustoase plăcinte cu vişine, de vreo treabă de croitorie sau de îngrijirea fermei de la Băneasa“, aşa şi-o aminteşte Ioana-Maria Isac, nepoata Sandei Marin, pe „doamna bucătăriei româneşti”. În ajunul sărbătorilor de Paşte, vă prezentăm un preparat tradiţional gustos din colecţia de reţete semnată de iscusita gospodină: ciorba de miel.

ciorba de miel

Cecilia Maria Zapan a scris, sub pseudonimul Sanda Marin, volumul „Carte de bucate”care însumează sfaturi culinare, dar o întreagă colecţie de reţete delicioase. Printre acestea se regăseşte şi delicioasa reţetă de ciorbă de miel pe care v-o „servim” astăzi, un preparat popular pe masa de Paşte, la sfatul faimoasei Sanda Marin, „doamna bucătăriei româneşti”.

Ingrediente:

– 2 litri de apă – 1 litru de borş – 1 kg de miel (cap şi coaste) – un morcov – o legătură de pătrunjel – un ardei roşu – o ţelină mică – o ceapă – verdeaţă – 200 de grame de fasole verde – sare după gust – câteva linguri de smântână – 3 linguri de orez – un gălbenuş de ou.

Mod de preparare:

Curăţăm legumele, le spălăm şi le tăiem cubuleţe. Se pune apa la fiert şi, când începe să fiarbă, punem capul de miel şi coastele. Când apa da în clocot, luăm spuma şi adăugăm morcovul, ceapa, ţelina, ardeiul roşu şi fasolea verde. Borşul se adaugă fiert separat, după toate celelalte ingrediente sunt şi ele fierte. Adăugăm apoi orezul şi lăsăm din nou să fiarbă. Se amestecă smântâna cu gălbenuşul, se adaugă zeama şi se amestecă, după care se pune totul peste ciorbă. Serviţi cu ardei iuţi.

Sursa: adev.ro/o6fgr0

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*