A crescut salariul minim brut pe ţară !

A crescut salariul minim brut pe ţară !

Începând cu data de 1 mai, salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată, crește de la 1.050 de lei la 1.250 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 8 ore pe zi. bani1

Comparativ cu anul 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată s-a majorat cu aproximativ 19 la sută, astfel încât salariul lunar net al unui salariat care nu are persoane în întreținere este de 917 lei, potrivit Guvernului.

De majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată beneficiază circa 1.131.600 salariaţi, dintre care 39.322 angajați în sectorul bugetar şi 1.092.364 în sectorul concurențial.

Încheierea unui contract individual de muncă cu stabilirea unui salariu de bază mai mic decât cel prevăzut în actul normativ adoptat de Guvern constituie contravenţie şi se va sancţiona cu amendă contravenţională de la 1.000 lei la 2.000 lei. Această amendă este distinctă de cea prevăzută de Codul muncii. Constatarea contravenţiilor şi aplicarea amenzilor se realizează de către inspectorii de muncă.

sursa: anre.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*