Raport oficial despre starea sistemului sanitar

Raport oficial despre starea sistemului sanitar

În toiul scandalului privind dezinfectanții din spitale, Ministerul Sănătății a dat publicității o informare realizată în urma unui „control pentru verificarea respectării conformităţii unităților sanitare cu paturi de stat și private din judeţe şi municipiul Bucureşti la prevederile legale în vigoare”. spital

În cadrul acţiuni de control au fost verificate un număr de 487 unităţi sanitare cu paturi.
Pentru deficienţele constatate în cadrul controalelor au fost aplicate un număr de 487 sancţiuni contravenţionale din care:
– Amenzi: 209 în valoare de 177600 Ron;
– Avertismente: 274
– Decizii de închidere a unităţilor sanitare: 3
– Decizii de suspendare a activităţii : 1

În 23% dintre unitățile medicale nu se asigură o stare igienico-sanitară corespunzătoare, arată raportul.

Același raport, făcut public săptămâna trecută de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, arată că nu se asigură suprafața minimă pe pat. Saloanele sunt subdimensionate și supraaglomerate în 35% din cazuri și în 30% din unități nu se respectă numărul grupurilor sanitare la numărul de paturi, acestea având și un grad de uzură ridicat.

Datele prezentate de ministru arată că în 53% din cazuri nu se asigură o stare igienico-sanitară corespunzătoare în blocurile alimentare și 18% nu asigură evacuarea apei reziduale. Studiul dezvăluie faptul că spitalele nu dețin stații de dezinfecție locală.

În 74 de unități spitalicești la nivel național nu se respectă etapele sterilizării, iar gestionarea deșeurilor rezultate în urma tratamentelor a fost necorespunzătoare în cazul a 215 unități inspectate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*