IPS Andrei a binecuvântat lucrările Bisericii „Sfântul Nectarie”

IPS Andrei a binecuvântat lucrările Bisericii „Sfântul Nectarie”

Biserica „Sfântul Nectarie” din situată în cartierul Dealul Florilor din municipiul Dej a sărbătorit astăzi, 3 mai, împlinirea a cinci ani de la punerea pietrei de temelie.

13141

Cu acest prilej, slujba de binecuvântare a lucrărilor a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei, alături de care s-a aflat părintele protopop Ioan Buftea şi un sobor de preoţi şi diaconi. Au fost prezenţi enoriaşii din parohie, reprezentanţii administraţiei locale precum şi numeroşi credincioşi din toate celelalte parohii dejene.

13090 13141

Parohia cu hramul ”Sfântul Ierarh Nectarie” a fost înfiinţată în mai 2011, la iniţiativa I.P.S. Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului, care a aşezat piatra de temelie a noii biserici în data de 13 august al aceluiaşi an. Tot atunci a fost sfinţit Paraclisul în care s-a desfăşurat programul liturgic al parohiei până la finalizarea lucrărilor bisericii, preot paroh fiind părintele Buftea.

131408 131155

Sfântul Nectarie, ierarhul din insula Eghina, s-a născut în anul 1846, în localitatea Silivria, în apropiere de Constantinopol. A trecut la cele veşnice în noaptea zilei de 8 noiembrie 1920, fiind înmormântat în ctitoria să, din insulă Eghina: Mănăstirea Sfântă Treime. Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Nectarie în ziua de 9 noiembrie.
Printre nenumăratele daruri primite de la Dumnezeu, Sfântul Nectarie a fost preaslăvit şi cu darul facerii de minuni. Pentru nenumăratele minuni pe care le-a făcut şi încă le mai face Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Nectarie, acesta din urmă a fost numit „Taumaturgul”, adică „Vindecătorul”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*