Poliţia Română: Situaţia accidentelor, intervenţiilor şi amenzilor din ultimele 48 de ore

Poliţia Română: Situaţia accidentelor, intervenţiilor şi amenzilor din ultimele 48 de ore

Anul acesta au fost cele mai liniştite şi cele mai sigure sărbători pascale din ultimii ani, transmite Poliţia Română. Nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă se situează sub media ultimilor ani, mai transmit poliţiştii.

Aproape 13.000 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi. politisti

Potrivit Poliţiei Române, numărul accidentelor de circulație și al persoanelor rănite sau decedate în astfel de accidente este mai mic față de anii trecuți.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii au depistat peste 177 de persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, dintre acestea 82 de persoane au fost prinse în flagrant.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 6.914 sancţiuni, în valoare de 1.987.300 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 61.134 de lei.

Astfel, poliţiştii au aplicat 1.772 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 4.651 de sancţiuni contravenţionale, 2.090 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 62 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, poliţiştii au retras 82 de certificate de înmatriculare şi au reţinut 464 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 152 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 150 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

În ceea ce privește siguranța rutieră, în aceste zile au fost înregistrate mai puține accidente de circulație – numai 52, față de 75 în 2015, 72 în 2012 și 82 în 2011. Și numărul persoanelor rănite în accidente este sub media ultimilor ani, respectiv, 51 de răniți, față de 66 în 2015, 71 în 2012 și 78 în 2011.

În urma accidentelor rutiere și-au pierdut viața 11 persoane, similar cu situația din 2014 și 2012, în condițiile în care anul trecut au fost 15 decese, iar în anul 2011, 17.

Pentru liniștea acestor sărbători, din dispoziția ministrului afacerilor interne, MAI a avut în stradă peste 29.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră. Un dispozitiv important de siguranță a fost asigurat în Noaptea de Paște, pe principalele artere rutiere și în preajma fiecărei biserici fiind prezenți polițiști, jandarmi sau pompieri, fapt pentru care nu au fost înregistrate tulburări grave ale ordinii publice.

Inclusiv numărul intervențiilor pompierilor din Noaptea de Înviere a fost mai mic cu 21% față de anul trecut.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, la nivelul întregii țări au fost în stradă peste 10.000 de patrule de ordine publică.

Au fost executate peste 14.500 de misiuni de menținere a siguranței publice, dintre care 1.800 la manifestări religioase și în jur de 270 la evenimente publice. În ultimele 3 zile, au fost aplanate 790 de situații conflictuale, au prins în flagrant 210 autori de infracțiuni și identificate 33 de persoane urmărite, dintre care 9 date în urmărire internațională.

Inclusiv numărul intervențiilor la apelurile 112 a fost mai redus în această perioadă de sărbători, fiind înregistrate 6.429, cu 67 mai puține față de anul trecut.

Peste 1.000 de echipaje SMURD și de ambulanță la datorie

Prin Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul MAI s-a asigurat managementul structurilor de intervenție pentru urgențele medicale și alte situații de risc pentru viața oamenilor.

În această perioadă, peste 1.000 de echipaje SMURD și de ambulanță au efectuat aproape 22.000 de intervenții medicale de urgență. Pentru asigurarea asistenței medicale de urgență au fost disponibile 14 elicoptere și un avion SMURD.

Aeronavele Inspectoratului General de Aviație au executat 33 de misiuni aero-medicale pentru transportul de urgență la unitățile spitalicești a persoanelor care se aflau în situații critice.

Începând de luni dimineață pe principalele artere de circulație sunt prezente echipaje ale poliției pentru a asigura fluidizarea traficului rutier la întoarcerea turiștilor spre casă. Două elicoptere ale MAI se vor alătura dispozitivului de poliție rutieră pentru a asigura supravegherea aeriană a traficului.

Cooperare cu autoritățile din Ungaria și Bulgaria pentru fluidizarea tranzitului în punctele de frontieră comune

O altă prioritate a acestor zile o va reprezenta fluidizarea tranzitului prin punctele de trecere a frontierei, unde se va lucra cu un efectiv de peste 3.000 de polițiști de frontieră.

În aceste zile au tranzitat frontierele României, peste 472.000 de persoane și mai mult de 133.000 de mijloace auto. Pentru fluența circulației prin punctele de frontieră, s-a cooperat foarte bine cu autoritățile din Ungaria și Bulgaria, în punctele comune cu aceste state fiind înregistrate cele mai mari valori de trafic.

În punctele de trecere a frontierei sunt utilizate toate arterele de control, la capacitatea maximă a acestora, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*