Trei premii importante pentru Trupa de teatru „Arlequin”

Trei premii importante pentru Trupa de teatru „Arlequin”

arlequin-1 Francofonii trupei „Arlequin” a Centrului Cultural „Arta” din Dej, s-au întors de la Festivalul Internaţional de Teatru Francofon, desfăşurat săptămâna trecută în Belgrad, cu trei premii importante pentru palmaresul lor: Premiul I pentru cea mai bună regie, Premiul I pentru cea mai bună scenografie şi Premiul Publicului, pentru piesa „Pour faire un bon petit chaperon” de Christian Jolibois şi Romain Drac.

spectacolCele trei premii şi ropotele de aplauze, au răsplătit munca, emoţiile şi jocul tinerilor actori Teodora Bora, Răzvan Chiş, Xenia Gavrea, Cristian Igna, Bianca Rus, Ionuţ Sâncrăianu Cosmin Suliţă şi Alexandra Tivadar, regia semnată de prof. Lucian Iosip şi scenografia realizată de plasticiana Loredana Tomşa. Cei doi profesori, care de altfel i-au însoţit pe copii, împărtăşind alături de ei bucuria succesului:
„Am participat la multe festivaluri-concurs, dar niciodată nu am fost încercat de atâta emoţie şi bucurie ca la finalul acestui festival. Poate în 2005, la Iaşi, cu „O Noapte Furtunoasă”, când am luat tot ce se putea lua: cinci premii I. La Belgrad însă, era altceva… Era vorba de un festival francofon internaţional, cu trupe bune, toate. Deşi simţeam că suntem cei mai buni, aveam nevoie de o confirmare. Şi confirmarea a venit!” – a declarat la sosirea trupei, prof. Lucian Iosip. Totodată, a ţinut să mulţumească tuturor pentru această reuşită: „Mulţumesc mult bravilor mei actori şi colegei Loredana Tomşa pentru decor, iar domnului primar Costan Morar îi mulţumesc că a avut iniţiativa creării trupei de teatru francofon „Arlequin” în cadrul Centrului Cultural „Arta”.regie

O confirmare pe care coordonatoarea festivalului, Milana Vojnovic şi juriul (Biljani Kostantinovic, Marku Djordjevicu şi Milica Kocic), au exprimat-o cu entuziasm prin vocea preşedintei juriului, Milica Kocic, la înmânarea premiului pentru regie: „Aţi câştigat Premiul I pentru regie, pentru că l-aţi meritat. Aţi fost inventiv şi original. Aţi îmbinat în mod fericit clasicul cu modernul, seriozitatea cu umorul, replicile cu mişcarea, dansul şi muzica. Nimic în plus, nimic în minus şi ne-aţi făcut să râdem cu lacrimi. „Teatru în teatru”, într-o franceză impecabilă. Părerea noastră a fost unanimă, la fel şi a publicului, dovadă premiul pe care vi l-au acordat prin vot, cei prezenţi la spectacol. Felicitări! Vă mai aşteptăm!” premiere

Menţionez că la Festivalul de Teatru Francofon pentru Tineri, din Belgrad, au participat 12 trupe din: Italia, Turcia, Muntenegru, Serbia, Bosnia-Herţegovina şi România. Trupe foarte bune, care au prezentat spectacole de o excelentă ţinută artistică, ştacheta festivalului fiind una dintre cele mai înalte în Europa de Sud-Est.

belgrad3

M. V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*