Opt candidați pentru Primăria Dej, nouă partide pe liste și un independent, pentru Consiliul Local

Opt candidați pentru Primăria Dej, nouă partide pe liste și un independent, pentru Consiliul Local

Biroul Electoral Judeţean Cluj a tras la sorţi, vineri, 6 mai, ordinea în care vor apărea candidaţii pe buletinul de vot la alegerile locale din iunie. Potrivit legii, partidele parlamentare au prioritate și ocupă primele poziţii pe buletinul de vot: PSD, UNPR, UDMR, PNL și ALDE. Pe următoarele locuri pe buletinele de vot, se vor regăsi în ordine, partidele neparlamentare şi candidaţii independenţi. Această ordine a candidaţi trecuţi pe buletinele de vot este valabilă pentru toate circumscripţiile electorale din judeţ.alegeri

În conformitate cu legea electorală și având în vedere că UNPR și UDMR nu au candidați proprii pentru funcția de primar, în municipiul Dej ordinea candidaților este: 1. Costan Morar (PSD), 2. Aurelian Mureșan (PNL), 3. Vicențiu Știr (ALDE). Următoarele locuri (de la 4-7), ce revin partidelor neparlamentare au fost adjudectate prin tragere la sorți de: Călin Morar (PSRo), Traian Mureșan (PRM), Sebastian Lazin (PMP) și Corneliu Niste (UCDR).

În ce privește buletinul de vot pentru Consiliul Local Dej, ordinea este următoarea: 1. PSD (Partidul Social Democrat), 2. UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România), 3. PNL (Partidul Național Liberal), 4. ALDE (Partidul Alianța Democraților și Liberalilor), 5. PSRo (Partidul Social Românesc), 6. PRM (Partidul România Mare), 7. PND (Partidul Național Democrat), 8. PMP (Partidul Mișcarea Populară), 9. UCDR (Uniunea Creștin Democrată din România) și 10. Axinte Bob (candidat independent).

Anul acesta alegerile locale au loc în data de 5 iunie. Votarea va începe la ora 7.00 și se va încheia la ora 21.00, odată cu închiderea urnelor. Alegătorii vor primi trei buletine de vot pentru consilieri locali, consilieri județeni și primari, acestea fiind cele trei categorii de reprezentanți care vor fi aleși direct la scrutinul local din 2016. Astfel, consilierii locali și cei județeni sunt aleși în baza scrutinului de listă, potrivit principiului reprezentării proporționale, în timp ce primarii sunt aleși în urma scrutinului uninominal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*