Toate actele administrative emise de primari şi consilii locale vor  fi  pe un singur portal

Toate actele administrative emise de primari şi consilii locale vor fi pe un singur portal

Toate actele administrative emise de primari și consiliile locale vor putea fi regăsite pe portalul e-local, creat pentru a asigura creşterea transparenței administrației publice locale față de cetățenii contribuabili și mediul de afaceri.portal

Asociația Municipiilor din România, condusă de Robert Negoiță, Asociația Orașelor din România și Asociația Comunelor din România au semnat, luni, un protocol pentru implementarea acestui proiect, cu Confederația Patronală a Industiei, Serviciilor și Comerțului din România, condusă de Nicolae Badea.

„Avem o lege a transparenței care funcționează deficitar. Toți cei interesați de informație ar trebui să poată beneficia în mod real de toate datele semnificative cu caracter public. Portalul despre care discutăm ar asigura accesibilitatea informațiilor publice, o comunicare mai eficientă prin postarea acestora. Noi, ca autorități publice locale, vrem să ne implicăm în acest demers și încurajăm comunicarea reală cu cetățenii”, a declarat Robert Negoiță la semnarea acordului, în numele Asociației Munciipiilor din România.

Toate informațiile furnizate de portal sunt gratuite pentru membrii asociațiilor partenere.

Părțile semnatare ale Acordului vor înființa canale de informare și de promovare a programelor și activităților comune pe care le desfășoară și vor face schimb de informații, în scopul eficientizării și transparentizarii activităților.

Vorbind în numele primarilor de municipii, Robert Negoiță a spus că ”este de dorit să avem un parteneriat funcțional, cu avantaje atât pentru administrația locală, cât și pentru mediul academic”.

sursă: realitatea.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*