„Arlechinii francofoni”, s-au întâlnit cu primarul orașului

„Arlechinii francofoni”, s-au întâlnit cu primarul orașului

Trupa de teatru francofon „Arlequin” a Centrului Cultural „Arta”, împreună cu profesorii Lucian Iosip și Loredana Tomșa, s-au întâlnit astăzi cu primarul Costan Morar, pentru a prezenta un bilanț al recentei lor participări la Festivalul Francofon pentru Tineri din Belgrad.

SONY DSC SONY DSC

Reamintim că, în cadrul acestui festival, Trupa „Arlequin” a prezentat un spectacol de excepție pentru care a primit trei premii importante: Premiul I pentru cea mai bună regie, Premiul I pentru scenografie și Premiul Publicului. Cele trei premii au răsplătit munca, emoţiile şi jocul tinerilor actori – Teodora Bora, Răzvan Chiş, Xenia Gavrea, Cristian Igna, Bianca Rus, Ionuţ Sâncrăianu Cosmin Suliţă şi Alexandra Tivadar, regia semnată de prof. Lucian Iosip şi scenografia realizată de plasticiana Loredana Tomşa.

SONY DSC SONY DSC

Fericiți și relaxați, copiii au prezentat pe scurt impresiile lor despre festival, mulțumind primarului Morar pentru susținere și pentru oportunitatea care le-a fost oferită, de a participa la acest festival și de a vizita orașul Belgrad. La rândul său, primarul i-a felicitat pe copii și pe profesorii care i-au însoțit, în special pe coordonatorul trupei, prof. Lucian Iosip care de mai bine de 13 ani este un pasionat promotor al teatrului și francofoniei în Dej. Și fără de care, Festivalul ”Franthousiasme”, devenit un „brand” al orașului, cu siguranță n-ar exista. Totodată, și-a exprimat bucuria că „tinerii ambasadori” ai Dejului reprezintă de fiecare dată cu multă seriozitate orașul și țara, contribuind la o reală cunoaștere a acesteia din urmă.

SONY DSC SONY DSC

La final, dar nu înainte de a-i înmâna primarului diplomele obținute (dat fiind că trupa activează în cadrul Centrului Cultural ”Arta” din subordinea Primăriei Dej), copiii au primit la rândul lor diplomele de participare la festival, întâlnirea cu edilul orașului încheindu-se cu tradiționala poză de grup și urările de succes, de ambele părți!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*