La „Școala Artelor”, talentul a fost pe scenă!

La „Școala Artelor”, talentul a fost pe scenă!

Sala festivă a Primăriei Dej a fost miercuri, 11 mai, gazda celei de a III – a ediţii a „Şcolii Artelor Dejene”, un excelent spectacol de final de an, prezentat de cursanţii secției externe Dej a Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj. Un spectacol care ar fi meritat un public pe măsură.
Astfel, urmare a colaborării instituţionale dintre Consiliul Judeţean Cluj, Primăria și Consiliul Local Dej, Centrul Cultural „Arta” – Casa de Cultură George Coşbuc Dej, pe scenă au evoluat cursanții secțiilor: muzică populară (coordonator Felix Gălan, corepetitor Emil Mihaiu), iniţiere fanfară (coordonator Vasile Sima Minea) și actorie (coordonator expert Petre Băcioiu).

2Spectacolul prezentat de Mariana Reman, a fost deschis de Marius Moldovan, directorul adjunct al Școlii Populare de Arte „Tudor Jarda” după care a urmat un fragment din „Coana Chirița”, adaptare de Petre Băcioiu, după piesa omonimă a lui Alecsandri. 6
Fragmentul interpretat de Mariana Reman (Chirița) și Lorena Centea (Luluța) a fost îndelung aplaudat, prestația celor două artiste fiind o plăcută surpriză pentru publicul dejean. Așa cum, o surpriză, acoperită de aplauze, a fost și evoluția cursanților anului III de muzică populară: Ovidiu Ciubăncan, Loredana Prodan, Raluca Isciuc, Diana Cupșa, Alexandru Blăjan, Mixandra Dan și surorile Camelia și Diana Rodilă. Lor li s-au alăturat, într-un reușit „colaj folcloric”, elevii anului II, respectiv, Daniela Benea, Ioana Moldovan, Lenuța Danci, Daniela Blenche, Ionuț Chiuzan și Vlad Georgiu. Voci tinere, proaspete, cu un mare potențial artistic, pe care coordonatorul secției de muzică populară, Felix Gălan a reușit să le valorifice și să le îndrume spre succes. Acompaniamentul orchestral pentru partea folclorică a fost asigurat de către taraful condus de Emil Mihaiu.

3 DSCF5895

4 DSCF5909

Seria surprizelor plăcute s-a încheiat cu mini-recitalul oferit de fanfara instruită de Vasile Sima Minea, care a evoluat pe scenă sub bagheta dirijorală a Doinei Sima Minea. Instrumentiști tineri, talentați care fără îndoială, vor prelua în timp ștafeta fanfarei dejene și a tradiției muzicii de promenadă, din care nu lipsesc niciodată marșurile militare, muzica de estradă sau cântecele popular-instrumentale. O muzică iubită și apreciată de public.

DSCF5922 5

Felicitări tuturor pentru acest spectacol bine organizat și felicitări Școlii Populare de Arte, care prin proiectul „Şcoala Artelor” reușește să treacă în revistă potenţialul cultural-artistic pe care îl au secţiile sale de educaţie permanentă, din toate municipiile judeţului Cluj.

M. V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*