Laborator de chimie, reabilitat și performant, la CN „Andrei Mureșanu”

Laborator de chimie, reabilitat și performant, la CN „Andrei Mureșanu”

Elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” beneficiază în momentul de față de două laboratoare de chimie, performante, dotate conform standardelor europene. Unul dintre aceste laboratoare se găsește în clădirea nouă a școlii, în timp ce al doilea laborator ocupă în continuare spațiul avut, atâta doar că s-a transformat radical, devenind unul luminos și evident mult mai atrăgător pentru elevi și profesori.

cnam Reabilitat din fonduri proprii, laboratorul a fost inaugurat vineri, 13 mai, de directorul colegiului prof. Axinte Bobo și viceprimarul Aurelian Mureșan, în prezența elevilor din clasele terminale și a profesorilor de la catedra de chimie coordonată de Livia Băcilă, respectiv, Ecaterina Suciu, Eniko Szasz şi laborant ing. Corina Revnic.

DSCF5984

După tăierea panglicii inaugurale, atât directorul colegiului, cât și viceprimarul municipiului, și-au exprimat certitudinea că noul laborator, va servi ca un excelent suport pentru orele de practică, pe lângă buna pregătire teoretică de care beneficiază elevii. Fără dotările necesare și adecvate, învățarea chimiei fiind cvasi-imposibilă.

DSCF5979 DSCF5991

Idee susținută și de profesoara de chimie Ecaterina Suciu și exemplificată de Andreea Hodiș, elevă în clasa a XI – a, care a explicat că rezultatele obținute de ea la olimpiada națională de chimie și Concursul „Gh. Spacu” (locul II) se datorează și faptului că pentru proba practică s-a putut pregăti în noul laborator, realizând un punctaj apropiat de cel maxim. DSCF6001

Dacă, așa cum spunea directorul școlii, nu poți cere performanță fără să oferi și condițiile necesare, la fel de adevărat este și faptul că „nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul ce domneşte într-însa”, iar acest spirit, a subliniat viceprimarul, fost absolvent al liceului, există și chiar depășește zidurile instituției.

DSCF5982 DSCF5989

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*