Un primar tânăr, pentru un oraș bătrân! – Video

Un primar tânăr, pentru un oraș bătrân! – Video

Așa s-ar putea defini candidatura lui Corneliu Niste, cel mai tânăr aspirant la funcția de primar al Dejului, din întreaga istorie de 800 de ani a orașului. Intrat în cursa electorală din partea UCDR, cu un program întitulat „Proiectul meu pentru municipiul Dej”, Corneliu Niste și-a expus ideile și viziunea legată de dezvoltarea orașului său natal în cadrul unei conferințe de presă, joi, 19 mai, pe care a susținut-o la Centrul de Afaceri, alături de echipa care-l secondează: Flavius Chira, Lucian Bote și Dorin Stan.

nisteAdresându-se locuitorilor municipiului Dej, „fără excepţie şi nu doar celor cu drept de vot”, candidatul Uniunii Creștin Democrate din România, a ținut să sublinieze motivele pentru care participă la alegerile din acest an:

„Scopul meu este maximizarea calitativă, cu prioritate a domeniilor: educaţie, cultură, tehnologia informaţiei, antreprenoriat şi administraţie publică.
În următorii ani, împreună cu echipa care mi s-a alăturat, vom crea cadrul necesar pentru că municipiul Dej să devină un oraş în care să primeze cinstea şi respectul faţă de cetăţean, faţă de familie şi faţă de societate. Nu ne lăsăm descurajaţi de un sistem dezrădăcinat spiritual şi neancorat etic, pentru că noi facem diferenţa prin dăruire şi verticalitate”.

corneliu-niste

„Candidez pentru a aduce un aer proaspăt şi un spirit inovativ în Instituţia Primăriei, pentru a face din dezvoltare şi performanţă scopuri primare ale acestei instituţii și pentru a face loc tinerilor să intre în conducere alături de seniorii oraşului, pentru a propune şi a implementa idei de bună guvernanţă” – a mai spus Corneliu Niste.

Deși foarte tânăr, în opinia multor dejeni, Corneliu Niste se prezintă în fața alegătorilor cu un C.V. impresionant, dovadă că nu vârsta dă măsura valorii unui om și nici experiența de viață, adesea anchilozată și inutilă, oricât de multă ar fi ea.

Corneliu Niste s-a născut în Dej, la 19 mai 1989 și este absolvent al Liceului Teoretic ,,Al. Papiu Ilarian’’, profil sportiv–volei, devenind campion național în anul 2008, iar, la terminarea liceului, instructor ramură sportivă. niste2

Urmează Facultatea de Business din cadrul Universității ,,Babeș-Bolyai’’, Cluj-Napoca, specializarea Administrarea Afacerilor (2011) şi masteratul de Administrarea Afacerilor (2013), iar, în paralel, Programul Postuniversitar de Formare și Dezvoltare Profesională Continuă – Antreprenoriatul Dezvoltării Durabile (2011-2013) de la Centrul pentru Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Dezvoltării Durabile, Departamentul Ingineria Mediului şi Antreprenoriatul Dezvoltării Durabile, Facultatea de Ingineria Materialelor şi a Mediului, Universitatea Tehnică, Cluj-Napoca, făcând parte din prima promoţie. Deține un master în Managementul Organizațiilor Politice, în cadrul Facultății de Științe Politice şi un master în Ingineria, Dreptul şi Economia Dezvoltării Durabile, în prezent fiind doctorand înscris cu tema Oportunitățiile Antreprenoriale pe care le aduce Dezvoltarea Durabilă din Perspectivă Globală, în cadrul Facultății de Ingineria Materialelor și a Mediului, Universitatea Tehnică.

Vorbind despre sine, Corneliu Niste a și-a completat datele biografice adăugând:

„Mai sunt absolvent al Institutul Diplomatic Român, la Ministerului Afacerilor Externe, sunt ALUMNI în cadrul Colegiului Studețesc de Performanță Academică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, mai concret, o pepinieră a Academiei Române. Fac parte din diferite asociații internaționale de tineri profesioniști, cu colegi brilianți, care se avântă spre premiile Nobel. Am participat și câstigat premii la diferite programe, workshop-uri, conferințe și seminarii în țară și în străinătate, am facut parte din echipele de proiect pentru Romanian Prayerbreakfast și International Conference on Human Dignity, European Prayer Breakfast”.

Fiind preocupat și de implicarea socială, ca o contribuție la dezvoltarea societății în ansamblu, este organizatorul Proiectului “No Racism. No Violence – a Social Drumming Event”, în cadrul PATRIR – Peace Action Training and Research Institute of România (București – februarie 2012). Colaborează cu Fundația Comunitară Cluj și coordonează proiectul “Fără droguri! Aleg să trăiesc!” din cadrul programului YouthBank Cluj (aprilie-iulie 2012). Este co-fondator al comunității toboșarilor români “tooftaff” ( mai 2012). De asemenea, este Reprezentant Regional al Ligii Studenților Români din Străinătate și membru în diverse asociații ale oamenilor de afaceri din România.

 Deține următoarele certificări CNFPA: Comunicare, leadership și muncă orientată către client (septembrie 2011), Competențe antreprenoriale (februarie – mai 2012), Manager proiect (martie 2012) și Formator (aprilie 2013).

Toate aceste activități academice și extracurriculare sunt întărite de experiența profesională dobândită în internship-uri sau a inputuri permanente, activând în cadrul Ecc-Ecocare S.R.L., SSIF Target Capital S.A și a altor companii specializate.

„Am investit în zona educației știind că aceasta este cheia în a schimba comunitatea și societatea în mai bine. Astăzi doresc să pun umărul la prosperitatea orașului în care am crescut și m-am întors să aduc plus valoare. Sunt unul dintre tinerii acestui oraș, care în loc să plece, se întoarce și își ia rolul în serios pentru cei care au rămas aici. Hotărârea mea de a candida a venit din dorința de a mă dedica orașului Dej. Pentru mine Dejul înseamnă acasă și cred că merită mai mult. Scopul meu este maximizarea calitativă, cu prioritate a domeniilor: educaţie, cultură, tehnologia informaţiei, antreprenoriat şi administraţie publică. În următorii ani, împreună cu echipa care mi s-a alăturat, vom crea cadrul necesar pentru că municipiul Dej să devină un oraş în care să primeze cinstea şi respectul faţă de cetăţean, faţă de familie şi faţă de societate. Nu ne lăsăm descurajaţi de un sistem dezrădăcinat spiritual şi neancorat etic, pentru că noi facem diferenţa prin dăruire şi verticalitate. Candidez pentru a aduce un aer proaspăt şi un spirit inovativ în Instituţia Primăriei. Candidez pentru a face din dezvoltare şi performanţă scopuri primare ale acestei instituţii. Candidez pentru a face loc tinerilor să intre în conducere alături de seniorii oraşului, pentru a propune şi a implementa idei de bună guvernanţă. Candidez pentru că împreună deţinem forţă necesară să aducem la viaţă acest oraş. Candidez pentru că IUBESC DEJUL CA PE MINE ÎNSUMI” – a declarat Corneliu Niste. niste4

Suma sumarum, un tânăr capabil, pe care Dejul ar trebui să-l încurajeze și să-l păstreze folosindu-se de ideile sale proaspete și pertinente acum, nu peste 30 de ani când generațiile următoare vor avea alte priorități. Mai ales că, mulți dintre tinerii cu adevărat valoroși ai orașului au luat drumul bejeniei și o vor face în continuare, dacă nimeni și nimic nu se schimbă în jurul lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*