Dej: Introducerea cablajelor în subteran, aproape de finalizare

Dej: Introducerea cablajelor în subteran, aproape de finalizare

Primăria Municipiului Dej se afla în faza finală a investiţiei „Reţele electrice, telefonice, iluminat public, tv- cablu și rețele transmitere date speciale (fibră optică) în subteran, pe străzile Mihai Eminescu, Crişan, Gutinului, Mioriţei, Ştefan cel Mare, Piaţa Lupeni, intersecţie Biserica Reformată( Strada N. Iorga) şi Piaţa Bobâlna. DSCN0708
Potrivit comunicatului remis presei, în această perioada are loc acțiunea de demontare a stâlpilor pe care erau ancorate rețelele electrice, cablu, telecomunicații, iluminat public, rețele care au fost introduse subteran.
DSCN0710 Iluminatul public va fi asigurat prin stâlpi metalici de iluminat ornamentali, alimentați de asemenea prin sistemul subteran de cablaje.
Scopul investiției este îmbunătățirea , mărirea siguranței funcționării sistemelor de rețele și asigurarea unor servicii superioare pentru toți utilizatorii de rețele, precum și punerea în valoare a clădirilor zonei centrale a municipiului Dej, ca urmare a eliminării tuturor cablurilor, conductorilor și altor echipamente, care afectează rezistența fațadelor clădirilor și estetica lor .DSCN0746

„ Mă bucur că am reuşit să implementăm şi cea de a doua etapă a investiţiei de introducere a cablajelor în subteran în zona adiacentă şi centrală, prima etapă fiind realizată pe străzile 1 Mai, A. Iancu, G. Coșbuc, Mărășesti, Gh. Șincai și Piața 16 februarie. A fost o lucrare amplă, intervenţiile fiind realizate la nivelul trotuarelor, iar în partea ei finală sunt demontaţi vechii stâlpi. Este o investiţie, căreia i se văd efectele atât din punct de vedere estetic dar şi al eficienţei şi calităţii” – a declarat cu acest prilej primarul Costan Morar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*