Cornel Itu vrea „performanță medicală, într-un Spital Regional de Urgență”!

Cornel Itu vrea „performanță medicală, într-un Spital Regional de Urgență”!

Deputatul Cornel Itu, candidat pe lista consilierilor PSD pentru președinția Consiliului Județean Cluj, propune în cadrul programului pentru următorii patru ani „Clujul oamenilor cinstiți!” eficientizarea serviciilor medicale din județ.deputat-cornel-itu_800x545

Astfel, potrivit declarației deputatului clujean: „Sănătatea în România este cu adevărat o miză pentru aproape 20 de milioane de vieți. Întrebarea legitimă care se pune este cum o administrăm?
Cluj-Napoca, recunoscut drept cel mai important centru medical al Transilvaniei, trebuie să beneficieze de o adevărată infrastructură sanitară, comparabilă cu marile centre din statele vecine și totodată să se plieze nivelului pe care îl au profesioniștii care lucrează în sistemul medical de aici. Este trist ca în secolul 21 să vedem cum actul medical – atât pentru medici cât și pentru pacienți – se realizează în imobile vechi de un secol. Vă puteți imagina cât de inadecvate sunt spațiile în care se preiau bolnavii, se fac operații sau se tratează boli foarte complicate? ”

Prin urmare, a declarat candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliulu Județean „este timpul ca sistemul de sănătate din Cluj să treacă la o nouă etapă, cea în care dispunem de toate echipamentele necesare! Din 2004, ultimii 5 președinți ai Consiliului Județean (toți de la PNL) s-au bătut cu pumnul în piept că o să construiască un Spital Regional de Urgență. Iniţial, politicienii s-au chinuit să cadă la înțelegere în privința locului în care necesită a fi construit. Ulterior nu au mai găsit fondurile necesare pentru a-l construi. În ciuda faptului că Emil Boc era premierul României, iar Alin Tișe, finul său, președintele Consiliului Județean – nu s-au găsit soluții optime pentru ca acest obiectiv important pentru Cluj să se realizeze. Ca şi cum aceasta ineficiență nu era de ajuns, Guvernul Boc se ocupa să închidă alte spitale, în vreme ce banii de la buget se scurgeau în buzunarele de partid ale unora”.

„Miniștrii din Guvernul Ponta au reușit să obțină angajamentul Uniunii Europene, de a sprijini construcția unor Spitale Regionale de Urgență. Astăzi, ne luptăm cu Iaşiul şi Craiova pentru a realiza acest proiect. Mai concret, putem obține primi finanțarea, dacă depunem documentația tehnică în timp util și dacă demonstrăm oportunitatea acestei investiții. În cei 12 ani care au trecut de la iniţierea proiectului, foştii preşedinţi v-au convins. N-au fost în stare de mare lucru. Eu zic să nu mai aşteptăm şi să trecem la treabă, să facem demersurile necesare, să depunem documentaţia cerută şi să ne apucăm de lucru.
Putem avea un Spital Regional de Urgenţă modern, prevăzut cu heliport, idee care a fost promovată în mai multe rânduri de consilierii PSD. Îmi doresc să dotăm și celelalte unităţi medicale cu aparatura solicitată, astfel încât echipajele de prim ajutor să nu mai fie în situaţia de a nu se putea ocupa pe deplin de pacienți. Sănătatea nu este un moft, nu se negociază, este un imperativ. Sănătatea din Cluj este dezideratul oamenilor cinstiţi” – a mai spus deputatul Colegiului 6, din Circumscripția 13, Cluj.

Produs de PFA POPESCU IOANA AUGUSTA, la comanda PSD Cluj.
Cod mandatar 21160002

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*