Proiectul prin care tinerii până în 25 de ani ar putea fi scutiți de impozit pe salariu, avizat de Consiliul Legislativ

Proiectul prin care tinerii până în 25 de ani ar putea fi scutiți de impozit pe salariu, avizat de Consiliul Legislativ

Proiectul de lege prin care tinerii în vârstă de până la 25 de ani ar putea fi scutiți trei ani de la plata impozitului pe salariu, după modelul aplicat în prezent pentru angajații firmelor din IT, a fost avizat de Consiliul Legislativ. A cerut însă să fie indicată sursa din care vor fi acoperite fondurile care astfel nu vor mai fi încasate la buget. Rolul Consiliului este doar unul consultativ.

Propunerea legislativă pentru completarea art.62 din Legea nr.227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, a fost înregistrată la Senat în data de 5 aprilie.tineri

Proiectul prevede modificarea Codului Fiscal, prin introducerea în categoria veniturilor neimpozabile pe cele din salarii și asimilate salariilor realizate în primii 3 ani de muncă de către tinerii cu vârsta mai mică de 25 de ani.

Şomajul în rândul tinerilor din România sub 25 de ani este peste media europeană, mai exact de 24% față de 22,2%. Inițiatorul susține că angajarea în regim part-time este soluția optimă pentru mulți dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15-25 de ani, aceasta fiind însă descurajată de fiscalitatea ridicată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*