Elevii din Dej și Gherla, printre primii la Olimpiada de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale

Elevii din Dej și Gherla, printre primii la Olimpiada de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale

Este al doilea an consecutiv cînd membrii cercului „Atelierul Fanteziei” din cadrul Clubului Copiilor din municipiul Gherla se clasează pe locuri funtaşe la faza judeţeană a Olimpadei de Meşteşuguri Artistice Tradiţionale.

arte1

Organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda”, manifestarea s-a bucurat la această ediţie de participarea unui număr de 60 de elevi din tot judeţul Cluj, printre care s-au aflat şi talentaţii artişti populari gherleni, îndrumaţi şi coordonaţi în activitatea lor de prof. Daniela Katona, artizanul succeselor din ultimii ani, ea conducînd acest cerc şi la Clubul Copiilor din Dej.

arte2 arte3

Dintre elevii ei, cel mai bine s-a clasat Tania Cornea, din clasa a IV-a a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” Gherla, ea obţinînd premiul I. Ca urmare a succesului realizat la etapa judeţeană, ea va reprezenta Clujul la faza naţională ce va avea loc în perioada 25-30 iulie 2016, la Muzeul „Astra” din Sibiu. O altă elevă a profesoarei Daniela Katona, Lorena Galu, de la Clubul Copiilor Dej, a cîştigat premiul II, iar ca recompensă, în această vară va participa la o tabără de profil organizată la Caps – Valea Ierii.

arte4

Zilele trecute, micii meşteri ai cercurilor „Atelierul Fanteziei” de la cluburile copiilor din Gherla şi Dej, respectiv Tania Cornea şi Lorena Galu au ocupat locurile I la Concursul internaţional de meşteşuguri populare „Mîini de aur”, organizat în oraşul Huedin. O evoluţie remarcabilă a copiilor din cele două oraşe vecine, care s-au prezentat la aceste manifestări cu lucrări de artizanat şi de meşteşuguri populare (podoabe din mărgele, împletituri, ceramică, felicitări etc.) de mare valoare artistică.

Sursa: ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*