„JOB SHADOWING”, la Şcoala Gimnazială Specială Dej

„JOB SHADOWING”, la Şcoala Gimnazială Specială Dej

În perioada 30 mai- 3 iunie 2016 la Şcoala Gimnazială Specială Dej se va desfăşura o activitate din cadrul programului Erasmus +, Program UE pt. educaţie, formare, tineret şi sport. sc.spec.

Un grup de patru profesori reprezentând Zespol Szkol Nr. 16 din Bialystock, Polonia vor derula un schimb de experienţă în domeniul educaţiei speciale la şcoala dejeană. Timp de o săptămână vor urmări lecţii şi activităţi terapeutice desfăşurate de profesorii şcolii şi, de asemenea, se vor implica în activităţi colaborative în cadrul proiectului e Twinning „Working together is easier”, proiect aflat în derulare în acest an şcolar.

foto poloneze

Ţinând cont de importanţa integrării elevilor în comunitate, pe lângă activităţile derulate în şcoală, pe parcursul săptămânii, vor fi puse în evidenţă şi parteneriatele educaţionale ale Şcolii Gimnaziale Speciale Dej valorificate prin activităţi sportive- Participarea la o activitate demonstrativă de Oină, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Chiuieşti şi activităţi extracurriculare derulate în cadrul parteneriatului SNAC cu Şcoala Gimnazailă „Avram Iancu” şi Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”.

Finalizarea activităţilor se va realiza în Cluj-Napoca, în cadrul unui parteneriat extins cu Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi Liceul Tehnologic Special SAMUS Cluj- Napoca, cu participarea directorului Departamentului de Psihopedagogie specială din cadrul UBB, a inspectorilor de la ISJ Cluj, a directorilor de şcoli speciale şi a profesorilor, valorificându-se în acest cadru prima experienţă de job shadowing derulată în judeţul Cluj de către o instituţiei de învăţământ.

Director, Prof. Laura Boian
Coordonator programe internaţionale, Prof. Gabriela Bilţiu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*