Concursurile pentru managerii de spital sunt blocate

Concursurile pentru managerii de spital sunt blocate

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a blocat concursul pentru șefia Spitalului de Urgență Floreasca și va realiza o nouă procedură de selecție a viitorilor manageri de spitale, a anunțat purtătorul de cuvânt al ministerului, Laurențiu Colintineanu. O altă schimbare majoră în ce privește conducerea spitalelor din România este evaluarea managerilor, unde vor fi introduse criterii precum igiena, părerea pacienților și raportarea reală a infecțiilor nosocomiale. hol_spital

„Nu mai vrem spitale murdare”, a spus Colintineanu într-o conferință de presă. El a spus că noile modificări la contractele de management vor fi făcute „în câteva săptămâni”.
„Decizia ministrului e că nici un concurs pentru manageri nu va avea loc până nu se vor face modificările la procedura de selecție”, a mai spus Laurențiu Colintineanu.

Întrebat dacă noile contracte de management pot fi impuse și managerilor care sunt în funcție acum, în urma câștigării unor concursuri în trecut, Laurentiu Colintineanu a spus „există o posibilitate de a semna noul contract, nu e neaparat obligatoriu, dar căutăm soluția să aplicăm contractul pentru toți managerii în funcție”.

Reamintim că managerii de mari spitale sunt unele dintre cei mai puternice și influente personaje din sistemul medical. Ei gestionează bugete uriașe, au deseori susținere politică, dețin și funcții universitare.

sursa: digi24.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*