Consultații gratuite la dentist, de două ori pe an, pentru copiii din România

Consultații gratuite la dentist, de două ori pe an, pentru copiii din România

Copiii din România vor putea merge gratuit la dentist, de două ori pe an, începând cu data de 1 iulie 2016. Consultaţiile vor fi decontate de stat, care va acoperi şi costul tratării problemelor stomatologice grave ale adulţilor. Măsurile ar trebui să schimbe statisticile care plasează România pe ultimele locuri în Europa, în privinţa mersului la dentist şi spălatului pe dinţi.4f34

De asemenea o altă modificare din noul contract cadru privind extinderea serviciilor stomatologice îi vizează, pentru prima dată și pe adulţi. S-au introdus spre decontare şi obturaţiile, practic plombele care se pun după un tratament de canal, atunci când rămâne practic o gaură în dinte şi se astupă acea gaură.
„Sunt nişte schimbări, nişte paşi mici momentan, mai ales când ne gândim la starea de sănătate dentară a populaţiei”, afirmă medicii stomatologi.

8 din 10 români dezvoltă o infecţie orală de-a lungul vieţii, însă doar jumătate ajung la dentist şi află acest lucru. Cifrele Platformei Europene de Sănătate Orală plasează România în topul ţărilor cu cei mai multe cazuri grave de paradontoză.

Mai bine de jumătate dintre oamenii care au o boală parodontală au mai puţin de 45 de ani. Doar 8 la sută dintre ei, însă, merg să se trateze la medic deoarece nu-și permit o astfel de cheltuială. Asta deşi boală poate duce chiar şi la pierderea danturii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*