Rotary Club Dej, la aniversare!

Rotary Club Dej, la aniversare!

Rotary Club Dej va marca împlinirea a opt ani de la înființare, printr-o amplă manifestare culturală care va avea loc vineri, 24 iunie, în Piața Bobâlna, și va cuprinde lansări de carte și concerte de muzică clasică.
cartareÎn cadrul acestei manifestări, la ora 18:00 va avea loc și festivitatea de Chartarea a Interact Club Dej, organizație non-guvernamentală și non-profit, patronată de Rotary Club Dej.
Interact înseamnă „International Action”, înseamnă tinerețe, curiozitate, dinamism și acțiune. Prin urmare, nu întâmplător, aceste cluburi reunesc tineri cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, doritori să contribuie la binele comunităților cărora le aparțin. Activitățile cluburilor Interact din cadrul Districtului 2241 Rotary România și Republica Moldova, se desfășoară sub tutela cluburilor Rotary din localitățile în care se înființează și sunt ghidate de motto-ul „A servi mai presus de sine”.

afis rotary concert exceptional+qq

Programul cultural-artistic oferit de RC Dej, cu sprijinul Primăriei Dej, va debuta vineri la ora 11:00 cu un „Târg de carte” la care participă editurile: Școala Ardeleană – Cluj (director: Vasile George Dâncu), Caiete Silvane – Zalău, Nomina – București, ASTRA-Dej (director: Radu Gavrilă), Charmides – Bistrița, Neuma – Cluj (director: Andreea Hedeș), Limes – Cluj (director: Mircea Petean) și Pergamon – Bistrița (director: Mircea Măluț).
În cadrul târgului vor avea loc lansări de carte și prezentări de noutăți editoriale, fiind anunțată participarea unor scriitori și critici literari consacrați din Cluj-Napoca, Dej, Bistrița și Zalău, respectiv: Zorin Diaconescu, Vasile George Dâncu, Mircea Petean, Andrea Hedeș, Daniel Săucă, Dan Coman etc. De asemenea, în cadrul târgului, după lansarea volumului „Spre Polul Vest”, semnat de poetul dejean Nicolai Maxim (Editura ASTRA-Dej), va fi celebrată activitatea prozatorului și dramaturgului Ștefan Mihuț, „Cetățean de Onoare” al municipiului Dej, cu ocazia împlinirii rotundei vârste de 80 de ani.
„Târgul de carte” va fi urmat, la ora 18:00, de festivitatea de Chartare a Interact Club Dej, după care, programul va continua la ora 19:00 cu un „Concert de muzică simfonică” susținut de elevii claselor V-VIII de la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca. Dirijor: prof. Nicolae Fogărășanu.
Începând cu ora 20:00, iubitorii de muzică clasică vor avea parte de un „Concert extraordinar” oferit de soliștii Operei Naționale din Cluj: Ioana Badiu (soparană, membră de onoare a Rotary Club Dej), Alexandra Hordoan (mezzosoprană), Horațiu Rusti (bariton), Andrei Sofron (tenor) și Petre Burcă (bas). La pian: Olga Bordaș.
Seara aniversară Rotary se va încheia, la ora 22:00, cu un foc de artificii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*