Lunga vară fierbinte!

Lunga vară fierbinte!

ANM anunţă că sfârşitul de săptămână vine cu valori chiar şi de 50 de grade la soare.CANICULA

Pentru joi, meteorologii anunţă temperaturi de 31 de grade Celsius la umbră şi 40 de grade la soare, termometrul arătând valori cu zece grade mai mari ca la începutul săptămânii, diferenţa reală resimţită fiind de 20 de grade.
„De vineri se instalează canicula în toată ţara şi vorbim aici de maxime de 37 de grade Celsius la umbră, în special în Sudul ţării. Temperatura resimţită în Sudul ţării, la nivelul solului, în Bucureşti, va fi de 42 de grade la umbră şi de 45, chiar 50 de grade Celsius la soare, în mijlocul zilei, când se încinge şi asfaltul. Valul acesta de căldură vine dinspre nordul Africii”, a mai precizat meteorologul de serviciu ANM, citat de Mediafax.

Noaptea de 22 spre 23 iunie a fost cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteorologice. La Alba Iulia, de exemplu, termometrele au arătat 21 de grade. Iar peste zi, canicula a inregistrat noi recorduri de temperaturi și de oameni doborâți de arșiță. Ca sa facă față numărului uriaș de solicitări, coordonatorii Ambulanței din Capitală au chemat angajații de acasă, din libere.

Telefoanele dispecerilor Serviciului de Ambulanță, București Ilfov, sună încontinuu de câteva zile, mai exact de când valul de caniculă a cuprins România. Echipajele sunt trimise rând, pe rând la oamenii care au nevoie de ajutorul lor.

În București, a fost atât de cald încât și liniile de oțel ale tramvaiului s-au curbat și au sărit din terasament la o ora de vârf, in sectorul 3. Un cetățean a surprins momentul. Reprezentanții RATB au precizat că circulația a fost blocată timp de 50 de minute până când linia a fost reparată.61814879

La Galați, câteva mii de oameni înfruntă canicula fără o picatură de apă la robinete. Din cauza datoriilor acumulate de asociațiile de proprietari, au fost debransați de la sistemul de alimentare cu apă. Societatea locală de distribuție trimite zilnic in aceste cartiere cisterne. Cu această problemă se confruntă 42 de asociații, adică 8.000 de apartamente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*