Evaluare Națională 2016

Evaluare Națională 2016

Un număr de 153.522 elevi – absolvenţi ai clasei a VIII-a, sunt aşteptaţi astăzi, 27 iunie, la prima probă scrisă a Evaluării Naţionale – proba la Limba şi literatura română.evaluare

Marţi, 28 iunie, elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Proba scrisă la Matematică, ultima din cadrul acestui examen, se va desfăşura miercuri, 29 iunie. Afişarea rezultatelor se va face în 1 iulie, până la ora 16:00, şi tot în aceeaşi zi, pînă la ora 20:00, vor putea fi depuse şi contestaţiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Conform MENCŞ, pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Națională, comisia de examen, constituită pe țară, a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

În vederea semnalării eventualelor disfuncţionalităţi apărute în derularea acestui examen, Ministerul Educaţiei a anunţat că pune la dispoziţia publicului, începând de luni, 27 iunie, linia TEL VERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit). Linia telefonică 0800801100 va fi disponibilă zilnic, pe toată durata desfăşurării probelor, între orele 8:00-17:00. De asemeni, poate fi utilizată în acelaşi scop şi adresa de email examene@edu.gov.ro

Evaluarea Naţională a absolvenţilor clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobîndite pe parcursul învăţămîntului gimnazial, în baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*