Dejul merge „mai departe pe drumul hârtiei”

Dejul merge „mai departe pe drumul hârtiei”

azi-47Pehart Tec Grup anunță, într-un comunicat de presă, finalizarea proiectului de investiții al SC Metalicplas Distribution SA Dej prin care a fost pusă în funcțiune o nouă unitate de producție a hârtiei tissue și a produselor derivate, dar și construcția clădirilor aferente.

Proiectul a fost derulat în perioada 2012–2015 pe platforma industrială a municipiului Dej, iar valoarea totală a acestuia a fost de 90 milioane de lei, din care aproape jumătate, 43.608.805 lei, a fost realizat cu sprijinul Ministerului Finanțelor Publice prin Schema de Ajutor de Stat.

Astfel, în perioada sus amintită, Metalicplas Distribution, cu sprijinul MinisteruluiFinanțelor Publice, a derulat următoarele lucrări:

– construirea unei hale de producție cu o suprafață totală de 9.336 mp

– achiziționarea unei mașini de fabricat hârtie tissue cu o capacitate de 82 tone/zi

– asamblarea și punerea în funcțiune a unei instalații de fabricat hârtie igienică și prosoape de bucătărie cu o capacitate de producție de 12 mii tone/an

– punerea în funcțiune a unei linii de fabricare batistuțe

– punerea în funcțiune a unei linii de fabricare a servețelelor

– achiziționarea aparaturii de laborator

– achiziționarea altor instalații tehnice și mașini (compresor, motostivuitoare, poduri rulante)

Prin noua linie de producție pusă în funcțiune la Dej, Pehart Tec Grup a creat noi locuri de muncă, fiind angajate un număr de 101 persoane, cărora li s-au încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.

Grupul Pehart Tec a fost creat în urma investițiilor finalizate în anul 2015 de către omul de afaceri Ioan Tecar, în parteneriat cu Fondul de Investiții Abris Capital Partners, în sectorul de producție al hârtiei tissue și al produselor din hârtie tissue. Pehart Tec Grup este format din 4 societăți comerciale: Samus Construcții SA, Metalicplas Impex SA, Metalicplas Distribution SA și Pehart Tec SA și are o cifră de afaceri anuală totală de 437 de milioane lei.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*