Ziua personalului din penitenciare

Ziua personalului din penitenciare

În fiecare an, la data de 29 iunie, Administraţia Naţională a Penitenciarelor sărbătoreşte “Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”, sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului. SONY DSC

Această zi a constituit un bun prilej și la Spitalul Peniteciar din Dej pentru promovarea tradițiilor organizaționale ale instituțiilor penitenciare, precum și pentru îmbunătățirea percepției opiniei publice cu privire la rolul lucrătorilor de penitenciar în societate.

Aici, gardienii și medicii sunt cei cu care deţinuţii interacţionează cel mai mult în perioada petrecută în spatele gratiilor, și nu de puţine ori, meseria lor s-a dovedit extrem de periculoasă.

În Spitalul Penitenciar din Dej își desfățoară activitatea 147 de angajați, dintre care 15 medici, 36 de asistenți medicali, personal de pază și administrativ.

Conform statisticilor, în  anul 2015 au beneficiat de serviciile medicale din cadrul Spitalului Penitenciar Dej, 2652 de deținuți, iar în acest an, până în prezent, 1420.

Bloc operator 7

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*