Tabere pentru elevi şi studenţi organizate de Arhiepiscopia Clujului

Tabere pentru elevi şi studenţi organizate de Arhiepiscopia Clujului

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, prin Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români (ASCOR), filiala Cluj-Napoca, și Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși (ATOR) Cluj organizează pe perioada verii 2016, șase tabere pentru copii şi adolescenţi, cu vârsta de la 8 la 18 ani. De asemenea, ASCOR Cluj organizează pelerinaje şi tabere pentru studenţi.
Astfel, Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi din Cluj (ASCOR) a organizat un pelerinaj, pe jos și cu bicicleta, în perioada 2-3 iulie, în judeţul Arad, la Şemlac şi la mănăstirile Bezdin şi Hodoş-Bodrog.

Tabara_ASCOR_Cluj

De asemenea, ASCOR organizează o tabără studenţească de vară care va avea loc în Ţinutul Pădurenilor, în satul Ghelari, judeţul Hunedoara, în perioada 2-13 august. Tabăra de anul acesta va fi intitulată: „Comorile de omenie şi credinţă din lada de zestre a satului românesc. Satul românesc – între moarte şi renaştere”. Tema este legată de fenomenul părăsirii satelor şi a gospodăriilor româneşti şi, odată cu acestea, depărtarea de înţelegerea credinţei pe care o avea omul de la sat, conform reprezentanţilor ASCOR Cluj.

Tabere pentru elevi

Anul acesta sunt organizate tabere de vară la noul Centru de tineret al Arhiepiscopiei Clujului de la Sângeorz-Băi, judeţul Bistrița-Năsăud, alături de cele de la cabanele închiriate de la Mărișel, din județul Cluj. Perioadele taberelor de vară sunt: 4-9 iulie cu 60 de locuri pentru categoria 8-11 ani, la Sângeorz-Băi; 11-16 iulie cu 80 locuri pentru categoria 8-11 ani la Mărișel; 18-23 iulie cu 60 locuri pentru categoria 11-14 ani la Sângeorz-Băi; 25-30 iulie cu 80 locuri pentru categoria 14-18 ani, la Mărișel; 8-13 august cu 60 locuri pentru categoria 8-11 ani la Sângeorz-Băi; 15-20 august – 60 locuri pentru categoria 11-14 ani la Sângeorz-Băi, conform celor precizate de Radu Copil, preşedintele ATOR.tabara

Pentru organizarea uneia dintre tabere, Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului colaborează cu Facultatea de Psihologie a Universităţii „Babeș-Boylai” din Cluj-Napoca, în cadrul unui proiect despre emoțiile adolescenților, la care vor participa doar cei care doresc și își exprimă acordul în scris. Durata unei tabere este de şase zile şi cinci nopţi, de luni dimineața până sâmbătă seara, cu o singură excepție, în tabăra din 15-20 august, având în vedere că pe 15 august este prăznuită Adormirea Maicii Domnului, astfel că plecarea va fi de luni după amiază.

„Taberele au caracter religios, educativ şi recreativ. Taberele noastre sunt active, pe întreaga durată a taberei au loc următoarele activităţi: discuţii tematice și interactive cu preotul taberei, mai multe ateliere practice, discuţii interactive pe grupuri de vârstă moderate de tinerii voluntari, jocuri de exterior şi interior, sport, cântece la chitară, concursuri, Marele joc – o competiție antrenantă pe echipe, drumeții, foc de tabără, etc.”, a spus Radu Copil.

Dintre atelierele organizate anii trecuţi în taberele organizate de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, au fost amintite: atelier de icoane (litografie), culinar, cruciuliţe, lego din lemn, origami, brăţări, lucru manual, chitară, orgă, muzică, desen, lectură, jurnalism, icoană mozaic, şah şi jonglerii, vopsit tricouri, decorat tricouri cu vopsea textilă, drumeție, toacă, pinata, teambuilding, teatru, dezvoltare socio-emoțională, laboratorul de experimente și altele, în funcție de abilităților tinerilor voluntari.

„Anul 2016 este cel de-al doisprezecelea an consecutiv de tabere pentru noi, organizând până în prezent peste 40 de tabere de vară şi de iarnă, cu experiența acumulată în timp a coordonatorilor noștri de tabără!”, a mai spus Radu Copil.

Sursa: ziarul lumina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*